Ny debat: Hvordan kan vi bygge billigere boliger?

DEBAT: Hvilke regler skal væk, for at det bliver muligt at bygge billigere? Det har Altinget spurgt en række debattører om. Mød panelet her.

Af Henrik Axel Buchter
Fagdebatkoordinator

Diskussionen om billigere boliger i Danmark strander ofte på argumenter om høje grundpriser og bekosteligt nybyggeri. 

Både politikere og aktører har de seneste år kredset om mulighederne for at lempe kravene – og mængden af krav – til nybyggeri, for at gøre det billigere at bygge boliger. Den nuværende boligminister, Ole Birk Olesen (LA), har gentagne gange opfordret til, at branchen kommer med konkrete forslag.

Men hvilke løsninger kan bringes i spil? Hvilke regler bør slækkes eller fjernes? 

Altinget har bedt relevante aktører om at komme med deres bedste bud på bureaukratiske regler, der bremser billige boliger.

Mød panelet her:

Inge Ebbensgaard
Informationschef for Foreningen af Rådgivende Ingeniører. Har en M.Sc i business administration, economics og marketing fra Copenhagen Business School. Har været tilknyttet som informationschef i foreningen siden 2005.

Henrik L. Bang
Direktør for Bygherreforeningen. Er uddannet civilingeniør med en Ph.D. fra Copenhagen Business School, Institut for Industriøkonomi og Virksomhedsstrategi. Henrik L. Bang har som seniorforsker på SBi arbejdet med forskningsprojekter bl.a. inden for byggeindustrien.

Elly Kjems Hove
Branchedirektør for DI Byg, hvor hun begyndte at arbejde i 1991. Medlem af styregruppen i InnoBYG. Uddannet cand.polyt. fra Aalborg Universitet.

Michael H. Nielsen
Direktør i Dansk Byggeri. Direktør i Dansk Byggeri. Michael H. Nielsen, har arbejdet i Dansk Byggeri siden 2000 og har en masteruddannelse fra CBS og en kandidat fra KU-Life. Han er bl.a. styregruppeformand for innovationsnetværket InnoBYG, sidder i Energifondens bestyrelse samt er næstformand for Byggecentrum.

Jesper Pagh
Direktør i Arkitektforeningen. Arkitekt MAA, uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i København, har tidligere været partner i designvirksomheden Move og har siddet i bestyrelsen i brancheorganisationen Design Denmark, som han også var med til at etablere i 2007.

Forrige artikel Bygherrerne: Vi mangler rigtige incitamenter til billigere byggeri Bygherrerne: Vi mangler rigtige incitamenter til billigere byggeri Næste artikel SF: Ny vandløbslov kan sende ekstraregning til skatteyderne SF: Ny vandløbslov kan sende ekstraregning til skatteyderne