Ny pulje til fritidsklubber og skate-ramper skal skabe fællesskab i udsatte områder

SAMMENHÆNGSKRAFT: Realdania og Lokale og Anlægsfonden afsætter 35 millioner til nye initiativer til mødesteder og fritidsfaciliteter, der kan skabe større social balance omkring udsatte boligområder.

Sammenhængskraften er efterhånden et gennemtærsket buzzword i debatten om de socialt udsatte boligområder. Regeringens nyligt indgåede aftale "Ét Danmark uden parallelsamfund" – populært kaldet Ghettopakken – vil med blandt andet renoveringer og tvungen daginstitution forsøge at komme problematikken med parallelsamfund i sociale boligområder til livs.

Nu er fondene Realdania og Lokale og Anlægsfonden gået sammen om at efterlyse gode initiativer til fysiske mødesteder og fritidsfaciliteter, der også kan skabe sammenhængskraft i eller omkring udsatte boligområder – eller områder, der er på vej til at blive det.

Initiativerne skal ikke kun være til gavn for beboerne i de udsatte områder, men også kunne samle brugere på tværs og boligkvarterer, forklarer Björn Emil Härtel Jensen, der er projektchef i Realdania.

Login