Ny rapport fra Rambøll: Stort potentiale for CO2-besparelser ved træbyggeri

TRÆBYGGERI: Mere byggeri i træ kan reducere byggebranchens klimabelastning markant, viser ny rapport. Enhedslisten og Radikale vil have målsætning for omstillingen, mens DI Dansk Byggeri og Concito mener, at fokus på træ er for snævert.

Et bæredygtigt bofællesskab forventes færdigt i Knabstrup i 2022.
Et bæredygtigt bofællesskab forventes færdigt i Knabstrup i 2022.Foto: Visualisering: WE Architecture and Mangor & Nagel for Boligselskabet Sjælland
Birk Sebastian Kotkas

Vi har snart haft et årti, hvor der er alt for meget træ, der et blevet brugt til opvarmningsformål. Nu skal vi frem til, at langt mere træ i stedet bruges i byggeriet.

Søren Egge Rasmussen
Boligordfører (Ø) og formand for Folketingets Boligudvalg

CO2-udledningerne ved en nybygget etagebolig kan reduceres med 45 procent, hvis stål- og betonkonstruktioner, beklædninger og konventionel isolering erstattes af træmaterialer.

Det viser en ny rapport med casestudier, som Rambøll har udarbejdet for Foreningen Træ i Byggeriet med støtte fra Træfonden.

I rapporten har Rambøll lavet livscyklusberegninger for fire casestudier – der indebærer et enfamiliehus, et rækkehus, en etagebolig og en produktionshal – og de viser, at bygningerne over en 50-årig periode ville udlede mellem 34,5 og 45,2 procent mindre CO2 end tilsvarende bygninger med konventionelle materialer.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00