Nye antenne-krav stadig på bordet i medieforhandlinger

TV: Nye krav til, hvem der leverer tv til beboere i private og almene lejeboliger, er stadig i spil i forhandlingerne om et nyt medieforlig. Socialdemokraterne afventer udredning.
Foto: Colourbox.com
Mads Bang
Fakta

Deloitte har undersøgt markedet for fælles tv-indkøb for Boligministeriet.

Omkring en million husstande i Danmark er i etageejendomme eller kollegier. Ud af dem er det cirka 650.000, som har en fælles tv-forsyning. 

Undersøgelsen viser desuden, at de fælles tv-indkøb giver besparelser på de mindste tv-pakker.


Kilde: Deloitte, 2013
Skal alle i boligejendommen have en lille tv-pakke, stor pakke eller måske ligefrem retten til helt selv at vælge tv-udbyder? Det spørgsmål tumler Folketingets medieordførere med i forhandlingerne om en ny medieaftale.

I sidste uge viste et lækket dokument fra forhandlingerne, at der stadig er langt til en aftale, alle partier kan gå med i forhold til især DR og TV2. Der arbejdes dog på løsningsmodeller, som kan få parterne til at mødes, når det gælder spørgsmålet om frit valg af tv-leverandør.

Som Altinget.dk tidligere har beskrevet, ønsker Venstre, at beboere i etageejendomme og boligområder med fællesindkøb af tv-signaler får ret til selv at vælge tv-udbyder. Et krav, som møder modstand hos de almene boligorganisationer, der frygter, at det vil blive dyrere for deres beboere at købe tv, hvis beboerne afskæres fra at købe ind i fællesskab.

S klar til at se på krav
Socialdemokraternes medieordfører, Troels Ravn, fortæller, at der i øjeblikket arbejdes på en afklaring af forskellige modeller i samarbejde med Boligministeriet, og han har derfor ikke lagt sig fast på en holdning.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00