Nyt lovprogram: Se regeringens planer på boligområdet

LOVKATALOG: Regeringen vil blandt andet forbedre ejerlejlighedsloven og sikre lejere en rimelig husleje ved gennemgribende moderniseringer. Se hele lovprogrammet på boligområdet her.

Statsminister Mette Frederiksens åbningstale var med hendes egne ord "ikke en opremsning af alle de mange ting, regeringen vil gennemføre", men var i stedet spækket med ord som tillid, grådighed i finanssektoren og "videoovervågning af jordbærboden".  

Denne dagsorden levnede ikke meget plads til boligområdet. Statsministeren slog dog tonen an for et forslag om at ændre lov om midlertidig regulering af boligforholdene med udtalelsen: "En amerikansk kapitalfond køber vores hjem" – en reference til den amerikanske kapitalfond Blackstones køb af et stort antal ejendomme i København.

Lovforslaget skal ifølge regeringen sikre lejerne en rimelig husleje ved gennemgribende moderniseringer. Herudover skal forslaget opretholde det økonomiske incitament for udlejere til at lave moderniseringer af ældre boligbyggeri. Den nærmere udformning af lovforslaget vil blive fastsat på baggrund af anbefalinger fra en ekspertgruppe, som afslutter sit arbejde i efteråret 2019. 

Login