Realdania sikrer med millionbevilling nyt musikhus i Roskildes koncertkapel

Med tre millioner kroner i ryggen fra Realdania går budgettet nu op til at omdanne Sankt Jørgensbjerg Kapel i Roskilde til et kommunalt musikhus og kunstnerisk hjemsted for foreningsliv. Koncertkapellet skal efter planen åbne i 2024.

Foreningen Koncertkapellet har nu modtaget de sidste støttekroner til at omdanne Sankt Jørgensbjerg Kapel i Roskilde til et koncert- og mødested.
Foreningen Koncertkapellet har nu modtaget de sidste støttekroner til at omdanne Sankt Jørgensbjerg Kapel i Roskilde til et koncert- og mødested.Foto: Andreas Elkjær/INSP Media
Ghita Nidam Møller

De gamle mure i Sankt Jørgensbjerg Kapel i Roskilde skal fra 2024 kunne rumme kommunens musikalske klang og åbne dørene for fællesskab på en ny måde.

Med tre millioner i støtte fra Realdania kan Foreningen Koncertkapellets drømme og ønskeplaner gennem fem år nemlig nu gå i opfyldelse: En omdannelse af kapellet til et nyt musikhus og kommunalt hjemsted for alle. Det oplyser Realdania.

Koncertkapellet skal omdannes til et koncertsted, mødested og eksperimentarium for hele byen, der kan danne rammerne for fællesskab og kunstnerisk udfoldelse.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00