Regeringen dropper forslag om ghettomilliard

INTEGRATION: Regeringen trækker et centralt forslag i sit store ghettoudspil tilbage – en milliardpulje, som skulle give kommuner en ekstra bonus for at få indvandrere i job eller gennem uddannelse. KL er lettet.

Hele otte ministre (<i>Inger Støjberg (V) og Mai Mercado (K) uden for billedet</i> <i>red</i>.)<i> </i>deltog i regeringens&nbsp;præsentation af et nyt ghettoudspil. Nu dropper regeringen et centralt element i planen.
Hele otte ministre (Inger Støjberg (V) og Mai Mercado (K) uden for billedet red.) deltog i regeringens præsentation af et nyt ghettoudspil. Nu dropper regeringen et centralt element i planen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der kommer alligevel ikke nogen særlig pulje til at belønne kommuner med kontanter, hver gang det lykkes at få indvandrere og efterkommere i enten arbejde eller uddannelse.

Puljen på op mod en milliard kroner var ellers en central del af regeringens strategi mod parallelsamfund, som blev præsenteret i starten af marts.

Men fordi regeringen for nyligt måtte kaste ringen i håndklædet i forhandlingerne om en justering af den kommunale udligningsordning, vælger man nu også at droppe den nye integrationsbonus.

Dokumentation

Regeringens forslag om resultattilskud for integration

Som en del af regeringens strategi mod parallelsamfund indgik også et forslag om et resultattilskud, der skulle belønne kommuner for bestemte indsatser i integrationsindsatsen.

Pengene skulle finansieres af kommunernes bloktilskud og dermed af kommunernes egen økonomi.

Resultattilskud 1: 
Den enkelte kommune modtager hvert år en kontant belønning på 25.000 kr. for hver ekstra ikke-vestlig indvandrer og efterkommer i den erhvervsaktive alder mellem 25-64 år, som er i mindst 380 timers ustøttet beskæftigelse i 4. kvartal i året sammenlignet med året før.

For selvforsørgede uden for arbejdsmarkedet, hvor kommunen ikke sparer ydelsen, når de kommer i arbejde, udgør den kontante belønning 50.000 kr.

Resultattilskud 2: 
Den enkelte kommune modtager hvert år en kontant belønning på 50.000 kr. for hver ekstra ikke-vestlig indvandrer og efterkommer i den erhvervsaktive alder mellem 25-64 år, som i de tre foregående år har været i mindst 380 timers ustøttet og sammenhængende beskæftigelse pr. kvartal sammenlignet med året før.

Resultattilskud 3: 
Den enkelte kommune modtager hvert år en kontant belønning på 25.000 kr. for hver ikke-vestlig indvandrer og efterkommer, som aflægger afgangsprøven i 9. klasse og opnår mindst 02 i samtlige af de 6 karakterer i de 3 bundne prøver i dansk og matematik.

Resultattilskud 4: 
Den enkelte kommune modtager hvert år en kontant belønning på 50.000 kr. for hver ikke-vestlig indvandrer og efterkommer, som aflægger afgangsprøven i 9. klasse og opnår et karaktergennemsnit i de otte karakterer i de 5 bundne prøver, som er højere end landsgennemsnittet for målgruppen året før.

Resultattilskud 5: 
Den enkelte kommune modtager hvert år en kontant belønning på 50.000 kr. for hver ikke-vestlig indvandrer og efterkommer i alderen 16-25 år, som færdiggør en gymnasial eller erhvervsfaglig uddannelse.

Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00