Regeringen dropper planlagt skattestigning til ejendomsselskaber: "Blackstone kan skåle i champagne"

Socialdemokratiet annullerer en skatteforhøjelse af selskabers ejendomsavancer i nyt finanslovsforslag. Forslaget får kritik for at være stramt for almindelige mennesker, men ikke for ejendomsspekulanterne. "Det er ærgerligt," siger Pelle Dragsted (EL). 

Skattestigningen blev indført som et værn mod udenlandske kapitalfonde, der udnytter reglerne for beskatning af boliger. Den er nu fejet af brættet. 
Skattestigningen blev indført som et værn mod udenlandske kapitalfonde, der udnytter reglerne for beskatning af boliger. Den er nu fejet af brættet. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

En lagerbeskatning skulle ifølge S-regeringen sikre, at udenlandske ejendomsspekulanter ikke kan unddrage sig skat af udlejningsejendomme. Den plan har SVM-regeringen nu droppet. 

Det fremgår af det finanslovsforslag, som finansminister Nicolai Wammen (S) torsdag har præsenteret på vegne af SVM-regeringen.  

Regeringen annullerer ifølge finanslovsforslaget den planlagte skatteforhøjelse, fordi de vil "skabe gode vækst- og konkurrencevilkår for erhvervslivet og fremme udenlandske investeringer i Danmark".

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00