Skal land med planlov bygges?

INTERVIEW: Planloven skal ændres, og det giver debat og ideologiske bølgeskvulp. Venstres Esben Lunde Larsen er klar i mælet: Butikslivet hverken kan eller skal styres fra Slotsholmen, og borgerne må selv tage ansvar for deres bymidter.
"Folk kører derhen, hvor der er de varer, som de efterspørger, til den pris, som de efterspørger. Derfor kan vi ikke på Christiansborg sidde og planlægge for butikker på gågader," siger Esben Lunde Larsen.
"Folk kører derhen, hvor der er de varer, som de efterspørger, til den pris, som de efterspørger. Derfor kan vi ikke på Christiansborg sidde og planlægge for butikker på gågader," siger Esben Lunde Larsen. Foto: ft.dk
Anders Jerking

Hvis borgerne ønsker at have en købmand i deres landsby, så må borgerne lægge deres indkøb der for at støtte livet i deres landsby, men det er ikke en politisk opgave.

Esben Lunde Larsen (V)
MF og viceborgmester i Ringkøbing-Skjern

Det handler om gågader og El-Giganter. Men det handler i høj grad også om ideologi.

Planloven skal igen ændres, og det skaber debat. Regeringen vil tilbagerulle dele af den liberalisering, som VKO gennemførte, og mens Konservative støtter forslaget, så stritter Venstre inderligt imod.

"Det er helt klart et ideologisk slag," understreger Venstres Esben Lunde Larsen. Han er medlem af Folketingets Landdistriktsudvalg, men har også en lokal kasket på: I Ringkøbing-Skjern er han viceborgmester.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00