Solceller sælger

ENERGI: Både i Danmark og resten af verden er salget af solceller fordoblet siden 2008. Husejere køber i lige så høj grad solceller af økonomiske som idealistiske grunde, siger Ivan Katic, seniorkonsulent ved Teknologisk Institut.

I 2010 blev der produceret dobbelt så meget solcellestrøm, som der blev i 2008. Og samtidig med at salget af solceller stiger eksplosivt, så falder prisen på cellerne. Den kraftige stigning er nærmest kommet bag på Zeteco Energy, der installerer solceller og husstandsvindmøller.

”De sidste to-tre måneder har vi ikke haft nogen solceller på lager, fordi de er blevet revet væk. Og de containere, vi får hjem nu her i slutningen af juni måned, er allerede solgt,” fortæller Steen Mortensen, salgsleder af Zeteco Energys solcelleafdeling, til MetroXpress.

En særlig dansk tilskudsordning, kaldet nettomålerordningen, er med til at gøre det fordelagtigt for danskerne at sætte solceller på deres tage. Ordningen går ud på, at når man producerer mere strøm, end man selv bruger, så løber elmåleren baglæns. For nogen er det derfor i højere grad af økonomiske grunde, at der bliver investeret i solceller.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00