Tesfaye ny justitsminister: Her er ministerrokaden

Nick Hækkerup forlader posten som justitsminister, og det har medført en ministerrokade mandag. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye bliver ny justitsminister, indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad udnævnes til ny udlændinge- og integrationsminister, og Christian Rabjerg Madsen træder ind i regeringen som indenrigs- og boligminister.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bliver ny justitsminister, efter Nick Hækkerup (S) meddelte sin afgang søndag aften.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bliver ny justitsminister, efter Nick Hækkerup (S) meddelte sin afgang søndag aften.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Efter at Nick Hækkerup (S) søndag aften meddelte sin afgang som justitsminister, rykker statsministeren nu rundt på ministerposterne.

Ministerrokaden betyder, at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bliver ny justitsminister.

Samtidig rykker indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) over til Udlændinge- og Integrationsministeriet, mens Christian Rabjerg Madsen (S), der indtil nu har været partiets politiske ordfører, bliver en del af regeringen som ny indenrigs- og boligminister.

Statsministeren præsenterer de nye ministre for dronningen klokken ti mandag, og der vil være overdragelser i de tre ministerier om eftermiddagen.

Endnu en rokade

Ændringen i regeringen kommer blot få måneder efter Mette Frederiksens (S) sidste ministerrokade i februar som følge af Benny Engelbrechts (S) afgang som transportminister.

Og nu skal Mattias Tesfaye tage over i Justitsministeriet efter næsten tre år som udlændinge- og integrationsminister.

Ifølge Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, lå det i kortene, at det skal være en erfaren politiker, som træder i Hækkerups sko.

"Hun har brug for en driftsikker politiker på posten, for det er et svært ministerium. Her er folk kommet grummegalt af sted," sagde han søndag aften til Altinget, før den nye justitsminister var udnævnt.

Blå bøger:

Her er blå bøger på de tre nye ministre i Mette Frederiksens regering.

Mattias Tesfaye:

Født: 31. marts 1981. 
Uddannelse: murersvend fra Skanska og Århus Tekniske Skole i 2001. 
Karriere: Udlændinge- og integrationsminister fra juni 2019. Siden 2015 har han været folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Københavns Omegns Storkreds. 

Kaare Dybvad:

Født: 5. august 1984. 
Uddannelse
: cand.scient. i geografi og geoinformatik fra Københavns Universitet i 2012. 
Karriere: Indenrigs- og boligminister siden januar 2021. Han har været boligminister fra 2019-2021 og blev i 2015 valgt ind som folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Sjællands Storkreds. Før hans parlamentariske karriere arbejde han som projektchef hos Væksthus Sjælland. 

Christian Rabjerg Madsen:

Født: 24. marts 1986. 
Uddannelse: cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2012. 
Karriere: Folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Sydjyllands Storkreds fra 2015 og har siden 2022 været politisk ordfører. Derudover er han næstformand for både Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne og Granskningsudvalget. Forinden hans parlamentariske karriere har han beskæftiget sig som udviklingskonsulent i Varde Kommune fra 2013-2015. 


Kilde: ft.dk

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mattias Tesfaye

Børne- og undervisningsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

Christian Rabjerg Madsen

MF (S), politisk ordfører, fhv. indenrigs- og boligminister
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2012)

0:000:00