Storbyer bruger almen boligkvote flittigt

ALMENE BOLIGER: Aarhus Kommune har allerede brugt den almene boligkvote i planloven 23 gange til bygge over 1.000 almene boliger. København har planer om at bruge loven til at bygge 5.000 boliger de næste år.

23 steder i Aarhus har kommunen brugt planloven til at presse almene boliger ind i nye byudviklingsprojekter. København har planer om at bruge loven i samme omfang. <br>
23 steder i Aarhus har kommunen brugt planloven til at presse almene boliger ind i nye byudviklingsprojekter. København har planer om at bruge loven i samme omfang.
Foto: Henning Bagger/Scanpix
Martin Lyngbæk OlsenMads Bang

Aarhus Kommune har ved 23 private boligprojekter brugt muligheden for at give plads til almene boliger, skriver Jyllands-Posten.

De 23 private projekter forventes udviklet over de kommende år og sikrer, at de private boliger vil blive blandet med over 1.000 almene boliger.

Aarhus Kommune har sikret boligerne ved at bruge muligheden i planloven, som blev vedtaget i Folketinget i starten af 2015. Kvoteredskabet betyder, at kommunerne kan kræve, at der i nye boligområder, også på privatejede arealer, skal bygges op til 25 procent almene boliger for at sikre en alsidig og mangfoldig by.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00