Thulesen Dahl overrasket over besparelser på boligydelse

FINANSLOV: Dansk Folkepartis formand vil have boret i, om tal fra Ældresagen over effekten af besparelsen på ældres boligydelse er rigtige. Regeringen har nemlig oplyst noget andet i forhandlingerne om næste års finanslov.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Kasper Kaasgaard

Der er kommet kurer på tråden forud for den tredje og sidste behandling af næste års finanslov.

Der er nemlig skabt tvivl om, hvilken effekt de bebudede besparelser i boligydelsen til ældre vil få.

Tal fra Ældresagen tyder på, at besparelsen vil have større konsekvenser end først antaget. Det vil Kristian Thulesen Dahl (DF) nu have undersøgt.

”Hvis de eksempler, vi har fået på bordet, er rigtige i forhold til, hvad der vil ske om fire-fem-seks år, så kommer det ikke til at ende på den måde. Så vil vi selvfølgelig have lavet tingene om, så de ældre sikres ordentlige vilkår,” siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2 News.

Modstridende meldinger
Ældresagen selv er overbevist om, at tallene holder. Og det blev Thulesen Dahl orienteret om knap tre uger før, finansloven blev forhandlet færdig, hævder Ældresagen.

Ifølge DF-formanden var det dog nogle andre tal, der florede ved forhandlingerne i Finansministeriet. Nemlig at de 93.000 husstande i Danmark med de laveste indkomster faktisk ville ende med at få højere boligydelse.

”Derfor synes jeg også, når diskussionen er rettet ind på, at de svageste ældre skulle blive skåret i boligydelse, så er det ude af trit med det, vi har aftalt. Vi har netop aftalt, at de 93.000 husstande med de laveste indtægter skal opnå en højere boligydelse med det finanslovsforlig, som vi har indgået,” udtaler Thulesen Dahl.

Vil til bunds
Lovforslaget er ikke vedtaget, slår han fast.

”Hvis vi sad på hænderne nu, kunne man med rette klandre os. Men det gør vi netop ikke. Vi tager det dybt alvorligt og tager de eksempler ind, der har været de seneste dage,” siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2 News og forsætter:

”Vi siger til regeringen: 'Hvordan kan det være, der er en forskel på det, vi har fået at vide, der ville blive konsekvenserne og de her eksempler. Så skal vi finde ud af, hvad der er op og ned i det.”

DF-formanden vil dog ikke tage stilling til, om der skal åbnes for finansloven igen.

”Der er kun en ting at gøre, før lovforslaget bliver vedtaget. Det er at få det boret ud, så vi ved, hvad der er op og ned i det her. Og så vi kan tage ansvar for det, der endeligt bliver vedtaget i Folketinget.”

Finansminister Claus Hjort Frederiksen er blevet kaldt i samråd om boligydelsen på finansloven af Socialdemokraterne tirsdag 15. december.

Her kan du se et klip, fra da politikerne debatterede sagen i Folketinget onsdag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

0:000:00