Tre profiler skal hjælpe regeringen med et "ghetto-frit Danmark"

GHETTOER: Bent Hansen, Bolette Christensen og Jørn Neergaard Larsen er udvalgt til at følge udviklingen og implementeringen af regeringens ghetto-strategi.

Regeringen har udpeget tre repræsentanter til at følge sin ghetto-strategi tæt.

Det bliver Bent Hansen, Bolette Christensen og Jørn Neergaard Larsen, der skal være repræsentanter for regeringens strategi for "et Danmark uden ghettoer" i 2030.

Det skriver Økonomi- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) lægger vægt på, at man har fundet repræsentanter med de rette kompetencer.

”Det glæder mig at kunne sætte navn på de tre ghetto-repræsentanter, der skal hjælpe os på vej mod et ghetto-frit Danmark. De træder til med mange års erfaring inden for både politik og erhverv. I tillæg har de alle haft poster, hvor det er afgørende at få tingene til at ske. Det er vigtigt, når ghetto-initiativerne skal føres ud i livet,” lyder det fra Simon Emil Ammitzbøll-Bille i pressemeddelelsen.

Tiltaget med tre ghetto-repræsentanter er et af de initiativer, der ifølge regeringen skal gøre op med parallelsamfund i Danmark. De skal følge op på initiativerne, følge udviklingen og effekterne samt melde tilbage til regeringen. 

Strategien har fokus på fire indsatsområder: Fysisk nedrivning af udsatte boligområder, mere håndfast styring af, hvem der kan bo i de udsatte områder, styrket indsats fra politi og højere straffe samt en god start på livet for alle børn og unge.

Tre velkendte ansigter
Bent Hansen har været amtsrådsformand i Viborg Amt, formand for Region Midtjylland og formand for Danske Regioner. Sidste år gik han på pension fra politik efter 35 år. Han er uddannet cand.mag i samfundsfag og historie fra Aarhus Universitet. 

Bolette Christensen har blandt andet været direktør i Dansk Industri, administrerende direktør for Børnefonden og formand for Udenrigsministeriets Oplysningspulje. Hun er uddannet cand.psyk. fra Københavns Universitet.

Jørn Neergaard Larsen har været beskæftigelsesminister og administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening. Han er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet. 

Forrige artikel Ansvaret for energirenoveringer kan havne hos finanssektoren Ansvaret for energirenoveringer kan havne hos finanssektoren Næste artikel Strid om grundkapitalindskud: KL og regeringen er stadig langt fra hinanden Strid om grundkapitalindskud: KL og regeringen er stadig langt fra hinanden