Trods coronakrisen kører Aalborg Portlands produktion videre i samme tempo

STABILT: Under coronakrisen holder cementmastodonten Aalborg Portland skarpt øje med byggebranchen og eksportmarkedet. Men indtil videre kører produktionen upåvirket videre. Heller ikke klimapartnerskabets anbefalinger, som virksomheden står i spidsen for, kommer til at rokke sig.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Vi forventer naturligvis, at klimaanbefalingerne fra den energitunge industri kommer til at indgå i klimaforhandlingerne.

Thomas Uhd
Chef for bæredygtighed og eksterne relationer i Aalborg Portland

Produktionen hos Aalborg Portland kører lige nu i samme tempo som før coronakrisen, og der er ingen udsigt til, at produktionen skal justeres. Men som situationen strammer til, og de vidtgående politiske tiltag får konsekvenser for samfundsøkonomien, skærper cementmastodonten, der er Danmarks største enkelte udleder af CO2 og leverer overskudsvarme til omkring 25.000 husstande, opmærksomheden mod eksportmarkedet og den danske byggebranche.

Det fortæller chef for bæredygtighed og eksterne relationer i Aalborg Portland Thomas Uhd.

”Når flere bliver økonomisk pressede, er der øget risiko for, at byggeprojekter sættes på pause eller helt droppes. Derfor er vi opmærksomme på mulige afledte effekter af de politiske tiltag,” siger han.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00