Iskold luft i blå blok under klimadebat

STØTTEPARTI: Absurd og vanvittigt. Det var nogle af ordene, der blev brugt, da Dansk Folkeparti og Konservative diskuterede klimamål.

Mads Gluud Jørgensen

Luften mellem regeringens støttepartier var iskold torsdag op til juleferien i Folketingssalen.

"Det er hårde ord, der bliver brugt. Det må jeg sige – at det er vanvittigt, det jeg foretager mig”, sådan afsluttede Mikkel Dencker (DF) debatten med regeringens andet støtteparti Konservative, da der blev debatteret klimamål i folketingssalen torsdag.

Mikkel Dencker beskyldte forinden Konservatives Mette Abildgaard for, “opildnet af muligheden for at få medieomtale”, at ville stemme et beslutningsforslag igennem vedrørende Danmarks klimamål for 2020.

Beslutningsforslaget vil betyde, at regeringen konkret skal arbejde for at reducere drivhusgasser med 40 pct. Et mål, som Energistyrelsen for nyligt forudså, vil være nået med den nuværende politik under alle omstændigheder i 2020.

Derfor blev beslutningsforslaget også anset for at være overflødigt, opportunistisk og "et slag i luften" af DF-ordføreren.

Mette Abildgaard (K) var alt andet end tilfreds med den karakteristik.

“Jeg synes, det er en fuldstændig absurd tale fra Mikkel Dencker. Vi Konservative mener præcis, hvad vi gjorde før valget”, sagde Mette Abildgaard og uddybede herefter omkring det politiske samarbejde:

“Håbet for at forhandle med DF på det grønne område,er ikke så stort for mig, når jeg hører DF’s ordfører, som respons på klimatopmødet, sige: Det er dejligt, de andre lande tager ansvar, nu behøver Danmark ikke gøre noget længere,” sagde Mette Abildgaard.

Hun understregede også, at K allerede havde forsøgt at forhandle med regeringen.

Læs beslutningsforslaget her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Abildgaard

MF og politisk ordfører (K), formand for Statsrevisorerne
cand.soc. i offentlig forvaltning og kommunikation (Roskilde Uni. 2013)

Mikkel Dencker

Kommunalbestyrelsesmedlem og 1. viceborgmester (DF), Hvidovre Kommune
økonomi (Københavns Uni. 2000)

0:000:00