Ulovlige aborter straffes ikke

Læger, der udfører sene aborter, kan blive straffet med op til to års fængsel, hvis de 'glemmer' at indhente en tilladelse til indgrebet. I to konkrete tilfælde er der dog intet sket, og det er i orden, skriver sundhedsministeren et svar til folketingsmedlem Jann Sjursen (KD).
Claus Iversen
Hvis læger skal udføre sene aborter, kræver det, at de indhenter tilladelse fra abortsamrådet først. Ellers er det ulovligt udførte aborter, som kan straffes med op til to års fængsel. Det er dog ikke alle læger, der 'når' at indhente denne tilladelse, og det møder nu kritik fra Kristendemokraternes tidligere formand, MF Jann Sjursen.

"Jeg mener, at det er væsentligt, at sundhedsministeren vurderer den praksis, der er ved at opstå, herunder omfanget af den, og samtidig sender et klart signal om, at det er en uønsket udvikling," siger Jann Sjursen.

Abortankenævnet oplyser i sin årsberetning, at ankenævnet har påtalt flere tilfælde af sene provokerede aborter, hvor der ikke var indhentet tilladelse fra Abortsamrådet.

Lars Løkke Rasmussen (V) mener, at de sene aborter gennemført uden forudgående tilladelse fra et abortsamråd godt kan forsvares på grund af komplicerede omstændigheder. Det er derfor helt i orden, at lægerne ikke er blevet politianmeldt:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00