Ministre stemte forkert

NYHED: Claus Hjort og Bertel Haarder stemte mod Venstres politik, men det var ikke med vilje. Få brud på partidisciplin i Folketinget.
Beskæftigelsesministeren blev mødt af behersket jubel og smågrinede selv, da han stemte forkert i Folketinget.
Beskæftigelsesministeren blev mødt af behersket jubel og smågrinede selv, da han stemte forkert i Folketinget.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Niels Th. DahlMartin Kaae

Der udbrød behersket jubel i Folketinget den 25. marts i år, da et ændringsforslag til L 42 var til afstemning. Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) havde nemlig højst overraskende valgt at stemme for forslaget, der var stillet af SF og Det Radikale Venstre. Der blev grinet og klappet af ministeren, der selv smågrinende trak på skuldrene af sin fejl.

For det var en fejl. Claus Hjort Frederiksen var ikke pludselig blevet tilhænger af oppositionens politik for hybridbilernes adgang til det danske marked.

Ligesom Bertel Haarder (V) 17. april egentlig ikke støttede Enhedslistens ønske om at anlægge de manglende dobbeltspor mellem Vamdrup og Vojens og mellem Tinglev og Padborg, men kom til at stemme for forslaget alligevel - ved en fejl.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00