Ny Alliance støtter regeringen allermest

NYHED: Ny Alliance stemmer endnu mere sammen med regeringen end dens faste støtteparti Dansk Folkeparti, viser opgørelse fra Altinget.dk.
"Det er komplet forkert, når oppositionen prøver at foregive, at regeringen fører blokpolitik", siger politisk ordfører Inger Støjberg (V).
"Det er komplet forkert, når oppositionen prøver at foregive, at regeringen fører blokpolitik", siger politisk ordfører Inger Støjberg (V). Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Martin KaaeNiels Th. Dahl

De har lagt sig i slipstrømmen af Fogh, og de har siden asyldebatten været en dikkende lammehale for regeringen.

Morten Østergaard
Næstformand i den radikale folketingsgruppe

Det er Dansk Folkeparti, der nu gennem snart syv år har været regeringens faste parlamentariske grundlag.

Men når det kommer til de konkrete afstemninger i folketingssalen, så er det Danmarks nyeste parti Ny Alliance, der er den mest trofaste samarbejdspartner for regeringen.

Det viser tal, som analyseinstituttet Kaas & Mulvad har lavet for Altinget.dk på basis af alle afstemninger i Folketinget siden valget i 2007. Ifølge opgørelsen har Ny Alliance kun stemt modsat regeringen i 5,7 pct. af alle afstemninger, mens tallet for Dansk Folkeparti er mere end det dobbelte: 13 pct.

Dokumentation

Sådan gjorde vi

Folketingsåret løber officielt til oktober, men der forventes ikke flere afstemninger i denne samling, der begyndte efter valget 13. november 2007. Kaas & Mulvad har samlet alle afstemningsresultater i en database, hvilket gør det muligt at se, hvornår og hvad de 179 folkevalgte har stemt.

Dernæst har Kaas & Mulvad analyseret, hvornår et oppositionsparti har stemt modsat regeringen og regeringspartierne.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00