Boganmeldelse: Dansk forsvar i vadestedet

ANMELDELSE: Antologien "Helt forsvarligt" er et prisværdigt forsøg på at sparke gang i debatten om det danske forsvars nye målsætninger.
Foto: Gyldendal
Erik Holstein

Det går ikke. Min mor fortæller, at alle hendes veninder fra bridgeklubben er ophidsede - og min mor vil heller ikke finde sig i det her.

Daværende statsminister Poul Schlüter (K) i 1983
Om den planlagte nedlæggelse af Haderslev Kaserne

<img align="left" src="@nyimg=4590@" />


Skal det danske forsvar igen sejle rundt med ubåde i Østersøen for at forberede et nærforsvar mod Rusland? Eller skal vi tværtimod definitivt omstille os til et internationalt forsvar med hovedvægten på operationer som den i Afghanistan?

Det er nogle af de relevante spørgsmål, der stilles i den nye debatbog "Helt forsvarligt". Bogen består af et dusin kompetente indlæg fra nogle af landets mest erfarne eksperter i det danske forsvar - specifikt eller i sikkerhedspolitik generelt.

Sognerådspolitik
Blandt de mere underholdende elementer i bogen er et bidrag fra Hans Engell, der i sin omskiftelige karriere inden for politik og journalistik også nåede at være forsvarsminister. Engell beskriver manende, hvordan forsvarsforlig indimellem også påvirkes af helt useriøse hensyn, ikke mindst når der er tale om kasernelukninger.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00