RUC afviser regeringsrapport om dårlig økonomi

EGENKAPITAL: Har RUC i dag penge på kistebunden? Ja, siger universitetet selv. Nej, siger revisorer i regerings-rapport.
Rasmus Nielsen

Regeringens rapport om universiteternes egenkapital "Vurdering af Universiteternes Egenkapital og Likviditet" (udarbejdet af PricewaterhouseCoopers) er netop blevet offentliggjort.

Ifølge rapporten har Roskilde Universitet en negativ egenkapital. Men det er ikke tilfældet mere, hævder/oplyser RUC  i en pressemeddelelse. 

"Regeringens rapport bygger på gamle tal, og ifølge de nyeste tal har RUC en positiv egenkapital på 6,1 mio.", hedder det, der fortsætter:

"RUC's bestyrelse og daglige ledelse har gennem 2007 og 2008 haft som målsætning at få skabt en sund økonomi for RUC og herunder få genskabt en positiv egenkapital. Dette lykkedes i 2008, og RUC har nu igen en positiv egenkapital, idet det er lykkedes at få vendt en negativ egenkapital ved udgangen af 2006 på 23 mill. kr. til en positiv (reel) egenkapital på 6,1 mill. kr. ved udgangen af 2008.

Denne meget positive økonomiske udvikling for RUC forventes at fortsætte gennem 2009.

Efter fem år med underskud på bundlinjen er RUC således kommet ud med overskud de seneste to regnskabsår. Denne turn around skyldes kombinationen af etablering af et helt nyt økonomistyringssystem og en meget stor økonomisk ansvarlighed udvist af alle ansatte på RUC.

RUC's årsrapport for 2008 vil blive offentliggjort efter den forventede godkendelse på det kommende bestyrelsesmøde, der finder sted den 23. april 2009," slutter RUCs pressemeddelelse.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00