Det har Støjberg sagt om beskæftigelse

DOKUMENTATION: Udpluk af citater om blandt andet arbejdsløshed, sygedagpenge og jobplan fra den ny beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).
Som politisk ordfører har Inger Støjberg tidligere udtalt sig om beskæftigelsespolitik.
Som politisk ordfører har Inger Støjberg tidligere udtalt sig om beskæftigelsespolitik.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Anders HeisselChristian Juhl Mølgaard

Skive Folkeblad den 2. januar 2009:
"Og så vil jeg også fremhæve den lave arbejdsløshed. Vi må desværre forvente en højere arbejdsløshed på grund af finanskrisen. Men det kan ikke gentages for tit, at vi i 2008 nåede ned på en arbejdsløshed på kun 45.000 personer. Det er ikke set lavere i årtier og er det største socialpolitiske fremskridt i mange år."

Skive Folkeblad den 9. december 2008 - om sygemeldte, der efter 52 uger mister retten til sygedagpenge:
"Jeg synes faktisk, at lovgivningen er rimelig nok. Der skal jo være en skillelinje et eller andet sted, og et år er meget passende"

Newspaq den 9. oktober 2008 - sagt i åbningstalen i Folketinget:
"Den (ledigheden, red.) vil stige i den kommende tid, men vi er godt rustet. En femtedel af virksomhederne i Dansk Industri har oplyst, at de mangler arbejdskraft for at kunne efterkomme kundernes ordrer. I tirsdags var der 13.000 ledige stillinger på jobnet.dk, så chancen for at få et nyt job er stor for dem, der skulle blive fyret."

Jyllands-Posten den 6. oktober 2008:
"De sidste syv år har vi gennemført betydelige reformer: Velfærdsreform, globaliseringsreform, arbejdsmarkedsreform og en storstilet kommunalreform bl.a. Ikke reformer, der kommer som en tyv om natten, men i et tempo, danskerne er trygge ved. Lad mig bruge velfærdsreformen som illustrativt eksempel. Reformen rummer et hav af tiltag, der har øget arbejdsstyrken, bl.a. senere tilbagetrækningsalder og udskudt efterløn."

Den største udfordring for det danske samfund i de kommende år handler om arbejdskraft. Hvis vi fortsat skal sikre fremgang i velstand og velfærd, skal vi skaffe flere medarbejdere.

Inger Støjberg
Sagt i december 2007 som politisk ordfører

Frederiksborg Amts Avis den 11. december 2007:
"Den største udfordring for det danske samfund i de kommende år handler om arbejdskraft. Hvis vi fortsat skal sikre fremgang i velstand og velfærd, skal vi skaffe flere medarbejdere. Både til de private virksomheder og de offentlige institutioner. Regeringen har præsenteret en ambitiøs jobplan. Jobplanen er en værktøjskasse med redskaber til at skaffe mere arbejdskraft. Et vigtigt redskab handler om at få endnu flere til at skifte overførselsindkomsten ud med arbejdsmarkedet. Hver gang en borger vinker farvel til arbejdsløshedskøen og siger goddag til arbejdsmarkedet , gavner det både vedkommende selv og hele samfundsøkonomien. Et andet vigtigt redskab handler om at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft fra udlandet. Vi vil blandt andet udvide jobkort-ordningen. Og styrke integrationen af udenlandsk arbejdskraft."

Morsø Folkeblad den 14. maj 2007:
"Alt for længe har børnefamilierne skullet tilpasse sig det offentliges tilbud. Det skal der laves om på, så det bliver de offentlige tilbud, der skal indrette sig efter børnefamiliernes behov. Jeg ønsker, at fremtidens nøgleord indenfor familiepolitikken bliver fleksibilitet. Pengene skal følge barnet, så man som familie selv kan bestemme, hvor og hvordan børnene skal passes, mens man er på arbejde. Det betyder, at man som børnefamilie i overført betydning skal have en check i hånden, så man selv kan sammensætte det tilbud, der svarer til familiens behov."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00