Folkebevægelsens flabede terrier

SPIDSKANDIDAT: Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU er en slagkraftig venstrefløjsveteran, der hverken ønsker EU's indblanding i blokaderet eller udlændingepolitik.
Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU får god brug for sin politiske gennemslagskraft. For hvis prognoserne holder, bliver han den eneste repræsentant for EU-modstanderbevægelserne.
Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU får god brug for sin politiske gennemslagskraft. For hvis prognoserne holder, bliver han den eneste repræsentant for EU-modstanderbevægelserne.Foto: Folkebevægelsen mod EU
Erik Holstein
Foto: Folkebevægelsen mod EU

Han var med til at danne Enhedslisten, han fik 11 år i Folketinget, og han var noget så sjældent dengang som en humoristisk og folkelig venstrefløjspolitiker. Navnet er Søren Søndergaard - og han ses af mange som modstanderbevægelsernes stærkeste kort ved valget til Europa-Parlamentet.

Søren Søndergaard er nemlig godt kendt i den danske befolkning, efter han fra 1994 til 2005 repræsenterede Enhedslisten i Folketinget. Her blev han kendt som en både driftsikker og slagkraftig terrier, der bed sig fast i sagerne.

Humoren som våben
Gennem hele perioden brugte Søren Søndergaard nogle af de samme virkemidler, som SF-formand Villy Søvndal med stor succes benytter i dag:
Med humor, sarkasme og en total mangel på "frelsthed" fik Søndergaard skabt sympati hos selv borgerlige modstandere som Birthe Rønn Hornbech (V) - der beskrev ham som "knalddygtig" -  og Hans Engell (K), som Søndergaard svingede vodkaglasset med under en udvalgsrejse til Rusland.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00