Sådan vil Venstre vinde næste valg

NY PRESSEAFDELING: Venstre fuldender omstruktureringen af sin pressetjeneste og bebuder en ny og mere offensiv strategi, både politisk og mediemæssigt.
Søs Marie Serup skal stå i spidsen for Venstres nye Center for Kommunikation og Politik. Det skal trække Venstre ud af defensiven og satser på en ny og offensiv strategi.
Søs Marie Serup skal stå i spidsen for Venstres nye Center for Kommunikation og Politik. Det skal trække Venstre ud af defensiven og satser på en ny og offensiv strategi.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Niels Th. Dahl

Der er altid en masse ting, man skal forsvare og forklare, når man har siddet i regering i otte år. Nu er tiden kommet til at tage fat på opgaven, ikke som om vi skal genvinde magten, men som om vi skal ud og vinde magten igen helt fra ny. Vi skal selvfølgelig stadig også forsvare nogle ting, men man vil se os gå mere fra defensiven og i offensiven.

Søs Marie Serup
Leder af Venstres Center for Kommunikation og Politik

De sidste brikker i Venstres nye organisation på Christiansborg faldt på plads fredag eftermiddag i sidste uge, da partiet ansatte ny pressechef og ny udviklingschef.

Med ansættelsen af den tidligere Altinget.dk- og Politiken-journalist Mikael Børsting som pressechef og forfremmelsen af chefkonsulent Jacob Bruun Christensen til udviklingschef i partiet har Venstre endeligt fået sammensat det nyoprettede "Center for Kommunikation og Politik", som skal have statsminister Lars Løkke Rasmussens tidligere spindoktor Søs Marie Serup som øverste leder.

Omstruktureringen kommer i kølvandet på den omfattende regeringsrokade og regeringens nye arbejdsprogram for få uger siden, men tjener samme formål. Venstres organisation skal nu geares til at vinde næste valg - eller "årtiets valgkamp", som Søs Marie Serup kalder den. Midlet bliver en mere offensiv strategi, både politisk og kommunikationsmæssigt:

Dokumentation

Sådan kommer Venstres Center for Kommunikation og Politik til at se ud:

Øverste leder af centret bliver statsminister Lars Løkke Rasmussens tidligere spindoktor Søs Marie Serup. Hun skal være det daglige bindeled mellem partiet på Christiansborg og dets formand i Statsministeriet, og får som sin altdominerende opgave at lægge de brede linjer for Venstres strategi frem mod det, hun kalder "årtiets valgkamp".

Pressechef bliver den tidligere Politiken-journalist Mikael Børsting. Han skal koordinere det daglige pressearbejde med Venstres politiske ordfører Peter Christensen og Venstres folketingsgruppe. Målet er, at partiet ikke alene får afværget de daglige angreb fra oppositionen, men at Peter Christensen i højere grad også får mulighed for at sætte en offensiv mediedagsorden og komme ud af defensiven. Afdelingen har ud over Børsting 6 medarbejdere og 3 studenter.

Udviklingschef bliver titlen, som den tidligere chefkonsulent i PØ-afdelingen Jacob Bruun Christensen nu får. Han skal lede Venstres "udviklingsafdeling", og navneskiftet fra "PØ-afdeling" afspejler, at den i højere grad end tidligere i samarbejde med folketingsgruppen skal udvikle den nye politik, som skal udfylde statsministerens og regeringens langsigtede og indtil videre ret bredt definerede 2020-mål. Afdelingen har ud over Bruun Christensen 4 konsulenter og 6-7 praktikanter og studentermedhjælpere.

Den tidligere spindoktor for Eva Kjer Hansen i både Social- og Fødevareministerierne Christopher Arzrouni bliver ansat som "særlig rådgiver" for folketingsgruppen. Han skal fungere som såkaldt "fritænker" og arbejde med særlige projekter, som Venstre indtil videre ikke vil løfte sløret for. Det bliver bl.a. hans rolle at fungere som sparringspartner for den politiske ordfører Peter Christensen.

Venstres gruppeformand Kristian Jensen er udset til at skulle knytte folketingsgruppen bedre sammen og ikke mindst stå for forankringen af projektet bagud til baglandet, der særligt i visse dele af landet har været utilfreds med den politiske linje.

Der tilføres ingen ekstra økonomiske midler til det nye center. Venstre vil dog ikke oplyse, hvor stort budgettet for organisationen er.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00