Udskældte aviser fortsætter oplags-deroute

MISTER BETYDNING: Dagbladenes betydning for demokratiet fortsætter sin teknisk begrundede udfasning, viser nye oplagstal.
Rasmus Nielsen

Faldet i antallet af solgte aviser fortsætter med uformindsket fart. Snart kan det samlede salg for første gang komme under 1 mio. eksemplarer på hverdage.

Oplagsfaldet kommer trods ekstraordinær statsstøtte til dagbladene i form af bl.a. nulmoms - en ordning der kritiseres fra Det økonomiske Råd, Dansk Erhverv og andre dele af samfundet.

Det samlede fald i marts blev på 7,9 procent i forhold til samme måned året før, og med 1.003.002 eksemplarer er aviserne nu tættere end nogensinde på at dykke under 1 mio. solgte eksemplarer. Fortsætter oplagsfaldet med uformindsket styrke klarer aviserne akkurat april og maj på den rigtige side af millionen, men i juni passeres den magiske grænse, noterer netavisen MediaWatch.dk. 

For lidt mere end 20 år siden lå dagbladenes oplag på omkring 1,9 mio. eksemplarer - der blev altså solgt ekstra 900.000 eksemplarer dagligt i forhold til i dag. Det svarer rundt regnet til 275 mio. aviser på et år. Avisernes betydning for demokratiet er ikke, hvad den har været.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00