Den hårde Tina Nedergaard er blevet mere blød

INTERVIEW: Uddannelser skal stadig drives stramt efter devisen "mest for pengene". Men undervisningsminister Tina Nedergaard (V) sætter mere pris på fællesskabet og udkantsområderne end tidligere, siger hun i et interview med Altinget.dk.
Tina Nedergaard (V) blev undervisningsminister den 23. februar i år.
Tina Nedergaard (V) blev undervisningsminister den 23. februar i år.Foto: Mette Wraae Hansen/Altinget.dk
Anders Heissel

Hvis jeg var blevet spurgt for ti år siden, ville jeg også have haft en hårdere og mere firkantet tilgang til læring og uddannelse. Jeg ville fokusere mere på færdigheder og kundskaber, mens jeg i dag ved, at børns - og lærernes - trivsel betyder mere.

Tina Nedergaard (V)
Undervisningsminister
Fakta

CV for Tina Nedergaard:

41 år - født 28. marts 1969 i Århus.

Undervisningsminister fra 23. februar 2010.

Venstres finansordfører 2009-2010.

Fødevareordfører og forbrugerpolitisk ordfører 2007-2009

Uddannelsespolitisk ordfører 2005-2007

It- og telepolitisk ordfører 2001-2005.

Uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 1997.

Student fra Hobro Gymnasium i 1988.

Konsulent i Dansk Arbejdsgiverforening fra 1998 til 2002.

Programdirektør i IUC-Europe fra 1997 til 1998


Kilde: uvm.dk og ft.dk

I 2003 skrev undervisningsminister Tina Nedergaard (V) under på de kontroversielle ti teser, der med udviklingsminister Søren Pind (V) og Venstres politiske ordfører Peter Christensen som bannerførere skulle skærpe Venstres liberale profil.

Teserne handlede blandt andet om lavere skatter, lavere overførselsindkomster og en mindre offentlig sektor. Men her syv år senere vil Tina Nedergaard ikke kunne skrive under på teserne.

"Jeg er blevet mor siden dengang, og derfor vil jeg ikke kunne skrive under på de ti teser i dag. Jeg er blevet rundere. Når man bliver forældre, kommer der andre ting ind i spillet, og hvis jeg var blevet spurgt for ti år siden, ville jeg også have haft en hårdere og mere firkantet tilgang til læring og uddannelse. Jeg ville fokusere mere på færdigheder og kundskaber, mens jeg i dag ved, at børns - og lærernes - trivsel betyder mere. Jeg undergår nok den samme udvikling som andre kvinder, der får børn. Vi bliver lidt nemmere at have med at gøre," siger Tina Nedergaard i et interview med Altinget | Uddannelse.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00