Avisejere dræner Infomedias pengetank

REGNSKAB: Den elektroniske artikel-database Infomedia A/S udlodder udbytte på 5 mio. kr. til sine avisejere for 2009. Resultatet var kun 3,1 mio.
Rasmus Nielsen

Det går godt for Infomedia A/S, der er lige dele ejet af JP/Politiken og Berlingske Media (Metropol Online A/S). Selskabet, der leverer medieovervågning til danske virksomheder, myndigheder og interessenter, kom i følge sit årsregnskab ud af 2009 med et overskud på 3,1 mio. kr. mod et overskud året før på 11 mio. kr.

Ejerne trækker et udbytte på 5 mio. kr. ud mod det dobbelte året før. Selskabet står godt rustet til fremtiden med en egenkapital på 21,7 mio. kr.

Selskabet bidrager til jobskabelsen, i dat man i 2009 i snit har beskæftiget 131 medarbejdere (løn og gager udgjorde 51,7 mio. kr.) mod kun 75 i 2008.

"Selskabet fortsætter sin fremgang i et moderat voksende marked og erhvervede i 2009 Cision Danmark A/S, og har i løbet af året fusioneret dette selskabs kunder ind i Infomadia A/S. Selskabets aktivitetsniveau har været stigende i 2009, og årets resultat udgør 3.142 t.kr., hvilket er tilfredsstillende. Resultatet er påvirket af engangsudgifter til købet af Cision Danmark A/S. Forventningen til 2010 er, at selskabet vil fastholde sin markedsposition og få en betydelig forbedret resultatudvikling," hedder det i ledelsens beretning.

Bruttofortjenesten var i 2009 72 mio. kr. mod 57,4 mio. kr. i 2008.

Anders Lassen er administrerende direktør, mens bestyrelsen udgøres af Jens Bruun, Lisbeth Knudsen, Stig Ørskov og Mette Bove-Nielsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Lassen

Selvstændig konsulent, fhv. adm. direktør, Koda, formand, Gesac
journalist (DJH 1987)

Lisbeth Knudsen

Strategidirektør, Altinget og Mandag Morgen, formand, Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, Odense Symfoniorkester og Rønnow, Leth og Gori Arkitekter, Foreningen TjekDet og Demokratikommissionen, bestyrelsesleder, Niras
journalist (DJH 1975)

Stig Kirk Ørskov

Adm. direktør, JP/Politikens Hus, formand, Danske Mediers Arbejdsgiverforening, næstformand, Danske Medier
ba.scient.adm. (Roskilde Uni. 1997)

0:000:00