Zenia Stampes stil deler vandene

KAMPVALG: Zenia Stampe sejrede overraskende ved valget til næstformandsposten på de Radikales landsmøde i weekenden, men hendes aktivistiske stil huer ikke alle i partiet.
Zenia Stampe blev genvalgt som næstformand, og hun agter ikke at ændre sin stil.
Zenia Stampe blev genvalgt som næstformand, og hun agter ikke at ændre sin stil.
Marie Dissing Sandahl

Når man er næstformand, så skal man helst være en samlende figur. Hvis man går ud og melder noget politisk ud, så skal det være til gavn for det Radikale Venstre. Der har Zenia ramt ved siden af nogle gange - måske ud fra de bedste intentioner.

Tomas Bech Madsen
Medlem af forretningsudvalget i det Radikale Venstre
Fakta

ZENIA STAMPE

Næstformand for Radikale Venstre siden 2008

Folketingskandidat i Roskilde- og Næstvedkredsene

Formand for den Republikanske Grundlovsbevægelse

Landsformand for Radikal Ungdom fra 2003-2006

Medlem af Radikal Ungdom siden 1998

Bor i Hillerød

31 år


Kilde: Zenia Stampe
Zenia Stampe fortsætter som næstformand for de Radikale, selvom hun inden landsmødet i weekenden var blevet dømt ude både i pressen og blandt mange i partiet. Hun vandt ret overbevisende over modkandidaten Sander Jensen med 197 stemmer ud af 350.

Men Zenia Stampe deler stadig vandene i partiets bagland på grund af hendes aktivistiske stil, der af mange vurderes som uforenelig med rollen som næstformand. Hun er især blevet kendt for sin klage til statsadvokaten over en politichefs racistiske udtalelse om rumænere, og hun har skabt en bevægelse, hvis formål det er at afskaffe monarkiet. Det første har hun fået en del kritik for, også internt. Det andet er ikke partiets officielle politik.

Hovedbestyrelsen gik endda så vidt at foreslå en ændring af partiets vedtægter, så Zenia Stampe som folketingskandidat ikke også kunne være næstformand. Siden ændrede hovedbestyrelsen dog mening og anbefalede landsmødets delegerede at stemme nej, og forslaget faldt da også på weekendens møde. 

Skepsis overfor Stampes stil
Tomas Bech Madsen, medlem af forretningsudvalget i det Radikale Venstre, er en af dem, der ikke støtter Zenia Stampe meget politiske måde at udfylde rollen som næstformand.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00