Analyse af 
Erik Holstein

Sahlins blodtud smitter ikke af på Thorning

ANALYSE: De danske socialdemokrater havde advaret de svenske partifæller mod at spille racisme-kortet - men uden held. DF har mest på spil ved det svenske valg, som eller kun i begrænset omfang kan udnyttes af de danske søsterpartier.
Mona Sahlin: Hendes nederlag har bekræftet de danske socialdemokrater i, at man skal "diskutere politik frem for menneskesyn".
Mona Sahlin: Hendes nederlag har bekræftet de danske socialdemokrater i, at man skal "diskutere politik frem for menneskesyn".
Erik Holstein

DF's chance for at vinde på det svenske valg er større end deres risiko for at tabe.

Lars Hovbakke Sørensen
Historiker, ekspert i nordiske forhold

Den svenske venstrefløjs totale nedsmeltning flytter ingen stemmer mellem blokkene i Danmark.

Det er politikere og strateger fra høje og venstre enige om herhjemme, selvom de borgerlige i Sverige vil få højrøstede lykønskninger fra de danske søsterpartier.

Rent overfladisk kan der ellers forekomme en vis lighed mellem den slagne socialdemokratiske leder Mona Sahlin og hendes danske modstykke Helle Thorning-Schmidt (S). Ikke alene er de hver især første kvindelige leder af deres respektive partier, de kandiderede begge til at blive deres lands første kvindelige statsminister - og de udstråler begge en globaliseret overklassestil langt fra deres partiers kernevælgere.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00