Analyse af 
Erik Holstein
Jørgen Skadhede

De kommer på Thornings ministerhold

ANALYSE: En Thorning-regering vil spille de sikre kort og satse på driftsikre ministre, der ikke fyrer solomeldinger af. Ingen tidligere partiformænd står til at komme med i en Thorning-regering. Solid overraskelse blandt SF's ministerkandidater.
S-gruppeformand Carsten Hansen - hér på kongres-talerstolen i weekenden - er klassisk socialdemokrat, og såvel posterne som boligminister og beskæftigelsesminister vil ligge godt for ham, vurderer Altinget.dks minister-analyse.
S-gruppeformand Carsten Hansen - hér på kongres-talerstolen i weekenden - er klassisk socialdemokrat, og såvel posterne som boligminister og beskæftigelsesminister vil ligge godt for ham, vurderer Altinget.dks minister-analyse.Foto: thit Andersen/Altinget.dk
Erik HolsteinJørgen Skadhede
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

Hvis det lykkes Helle Thorning-Schmidt (S) at feje benene væk under Lars Løkke Rasmussen (V) og indtage Statsministeriet, vil kun 2 ud af 20 i den første Thorning-regering have prøvet at være ministre før.

De tidligere partiledere Mogens Lykketoft (S) og Holger K. Nielsen (SF) får ikke ministerposter - og samme skæbne kan meget vel overgå den tidligere radikale leder Marianne Jelved (R), såfremt Radikale overhovedet går med i en regering.

Det er langt fra afklaret, om en ny regering kommer til at bestå af S-SF - eller det bliver en treparti-regering, hvor også Radikale deltager. Radikale har en stående invitation til at deltage, men det springende punkt er, om der kan opnås enighed om regeringsgrundlaget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00