Om  
Ulla Tørnæs

Lederen af FN's befolkningsfond er død

Nigerianske Babatunde Osotimehin, der i otte år har ledet FN's befolkningsfond, er død. "Et stort tab for den internationale kamp for kvinders og pigers rettigheder," siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Anders Redder

Den lægeuddannede leder af FN's befolkningsfond UNFPA, Babatunde Osotimehin, er død. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. 

Nigerianske Osotimehin har siden 2011 stået i spidsen for UNFPA, hvor han har ledet FN's arbejde for seksualoplysning, sikker sex og reproduktiv sundhed.

Forinden da var han sundhedsminister og leder af AIDS-kontrollen i Nigeria, Afrikas folkerigeste land. 

Tørnæs: Han var en stærk partner for Danmark
Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), der har sat kampen for kvinderettigheder højt på sin ministerdagsorden, begræder tabet af Osotimehin, som hun senest mødte under SheDecides-konferencen i Bruxelles i marts. 

"Han var en stærk partner for Danmark i den globale kamp for kvinders og pigers ret til selv at bestemme over egen krop og eget liv. I mine møder med Dr. Osotimehin gjorde hans store engagement og hans viden om den sag, han arbejdede så intenst for, altid stort indtryk på mig," siger hun ifølge Udenrigsministeriet og fortsætter: 

”Dr. Osotimehins død er et stort tab for UNFPA og for den internationale kamp for kvinders og pigers rettigheder; en kamp, som Danmark sammen med ligesindede organisationer og lande vil føre videre.”

Babatunde Osotimehin var tilbage i august 2015 på besøg i København, hvor han mødtes med daværende udenrigsminister Kristian Jensen (V) og Kronprinsesse Mary for at tale om UNFPA's arbejde for seksuel sundhed.

Babatunde Osotimehin blev 68 år gammel.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulla Tørnæs

Kandidat til Europa-Parlamentet (V), Formand, Den Sociale Investeringsfond, Danida Fellowship Centre, bestyrelsesmedlem, professionshøjskole UC-Syd
exam.art. i fransk (Odense Uni. 1984), ED i fransk (Handelshøjskolen i København 1988), Bestyrelsesuddannelse CBS

0:000:00