Analyse af 
Erik Holstein

Alliancen fra SF-landsmødet fortsætter

ANALYSE: Forårets alliance i SF mellem arbejderfløjen og den grønne fløj er genoplivet og skal nu sikre Astrid Krag formandsposten. Men frustrationen i baglandet er så stor, at det er sandsynligt med en modkandidat. Meget få vil dog have en chance mod Krags stærkt organiserede fløj.
Steen Gade: Spillede endnu engang en afgørende rolle i alliancen mellem den grønne fløj og kredsen omkring Villy Søvndal.
Steen Gade: Spillede endnu engang en afgørende rolle i alliancen mellem den grønne fløj og kredsen omkring Villy Søvndal.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Erik Holstein

Thor Möger har aldrig været formandskandidat, men Astrid Krags nære kontakt med ham har fået mange SF'ere til at frygte, at Thor bliver den egentlige magthaver. Det er Astrid Krag dog bevidst om, og hun har formået at overbevise centrale personer på den grønne fløj om, at hun vil  åbne partiet op og ikke bare køre parløb med Thor Möger.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget.dk

April 2012: Mattias Tesfaye og Mette Touborg bliver valgt som SF's næstformænd efter forhandlinger mellem SF's grønne fløj og partiets såkaldte arbejderfløj.

September 2012: Den grønne fløjs nestor Steen Gade peger på arbejderfløjens kandidat, sundhedsminister Astrid Krag som ny SF-formand. Miljøminister Ida Auken melder sig samtidig ud af kapløbet om formandsposten.

Med den fornyede forståelse mellem de to fløje i SF, der er dominerende på ministerholdet, står arbejderfløjens Astrid Krag nu som favorit. Det er ellers langt fra sikkert, hun havde kunnet besejre den grønne fløjs Ida Auken, der havde haft gode chancer for at opsamle proteststemmer. Men det scenarium er nu reduceret til kontrafaktisk historie.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00