Analyse: Ineffektiv offentlig sektor

Tina Møller

Det klart, at vi i Danmark kan bruge skatteborgernes penge bedre. Jeg tror på, at vi skal have et større samspil mellem den offentlige og den private sektor og kombinere de stærke sider fra begge sektorer. Og så skal vi i øvrigt finde ud af at forvalte den offentlige sektor bedre

Kristian Jensen
Finansordfører (V)
Den offentlige sektor herhjemme er blandt de mest ineffektive i EU. Venstre opfordrer til tættere samarbejde med den private sektor.

Danskerne ville kunne få den samme offentlige service for kun 62 pct. af de penge, den offentlige sektor reelt bruger. Med et samlet offentligt forbrug på 359 mia. kr. i 2002 vil det betyde, at der kunne spares 136 mia. kr.

Kun i Sverige og Finland får skatteyderne mindre for pengene, viser en ny undersøgelse, som er gennemført af tre økonomer fra Den Europæiske Centralbank.

Økonomerne har sammenholdt de offentlige udgifter i 23 industrialiserede OECD-lande med landenes bruttonationalprodukter og en række indikatorer for velfærd, uddannelse, sundhed og kvaliteten i offentlig administration.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00