Om  
Anders Bech-Jessen

Anders Bech-Jessen stopper i DR efter karriere på 35 år

Radio- og tv-vært, journalist Anders Bech-Jessen havde onsdag sidste arbejdsdag for DR, 35 år efter han startede på DR København.

Redaktionen

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Siden 2010 har DRs profil været vært for P1 Morgen, og han stopper omkring en måned før sin 66-års fødselsdag.

"Efter godt 12 år, hvilket løseligt omregnet giver 4.000 timers direkte radio, har jeg valgt at sige stop. Ikke fordi jeg er træt af P1 Morgen. Det er jeg så langt fra. Det har faktisk været noget af det mest tilfredsstillende, jeg i en efterhånden lang karriere har været med til at lave. Men jeg er træt helt ind i knoglerne af de temmelig skøre mødetider," forklarer Anders Bech-Jessen.

Anders Bech-Jessen startede karrieren i DR i 1986 på Københavns Radio i Landskronagade på Østerbro i København - det der i dag hedder P4 København.

Herefter var han vært på forskellige radioprogrammer i DR, før han havde perioder væk fra DR. Først til TV 3's nyhedsudsendelse, og senere kom han til TV 2, hvor han var vært for 22-Nyhederne i seks år, inden han i 2004 vendte tilbage til DR som vært på "Kontant". 2007-09 var han vært på DRs nyhedsflagskib 21 Søndag med knapt en million seere.

Anders Bech-Jessen, der stammer fra Salling, fik i 2006 DR's Sprogpris med begrundelsen, at "han er et strålende eksempel på at kvalitet, tilgængelighed, stilsikkerhed, personlighed, popularitet og gennemslagskraft kan trives i samme person og samme sproglige udtryk. Anders Bech-Jessen er et moderne mediemenneske med klassiske dyder."

Hvem der skal afløse Anders Bech-Jessen på P 1 Morgen, har DR-ledelsen endnu ikke afgjort. Den omtaler ham som "en fremragende radiovært og en varm, morsom og knivskarp kollega."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Bech-Jessen

Fhv. vært, DR P1 Morgen og TV 2s 22-Nyhederne m.fl.

0:000:00