Arla: Mindre økomælk

Miljøet taber, når Arla opsiger aftalerne med deres økologiske leverandører. Målet er at halvere produktionen. Det bliver sværere at mindske brugen af sprøjtemidler, siger fødevareministeren.
Tina Møller
Forbrugerne vil ikke betale ekstra for økologisk mælk, og på sin side er mejerigiganten Arla træt af at betale landmændene ekstra for økomælk.

Arla vil derfor have op mod hver anden økologiske mælkeproducent til at droppe den miljøvenlige produktion og i stedet drive konventionelt landbrug. Hovedparten bliver alligevel solgt som almindelig mælk, fordi der ikke er kunder nok til den miljøvenlige variant.

Det vil være et alvorligt anslag mod miljøpolitikken, siger flere politikere og miljøfolk. Økologien er et vigtigt redskab, når politikerne vil forbedre miljøet. Hvis de økologiske marker bliver færre, vil forbruget af sprøjtegifte stige igen.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) kalder det meget ærgerligt, at det er så svært at sælge økologiske produkter. »Hvis det betyder, at økologisk dyrket jord igen bliver konventionelt, er det alvorligt i forhold til målsætningen om at udvikle økologien for at nedbringe brugen af pesticider«.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00