Borgmestre behøver ikke bekymre sig om Christiansborg-partiernes ulykker

KOMMUNALVALG: Dårlige landspolitiske meningsmålinger går ikke ud over de siddende borgmestre, viser ny forskning. Partier uden borgmesterpost er til gengæld i fare for at blive ramt.

Er partiformanden og partikollegaerne på Christiansborg i modvind i meningsmålingerne, så er det ikke mærkeligt, hvis partiets borgmestre frygter blæsten også vil ramme dem.

Ny forskning bør dog få nogle borgmestre til at drage et lettelsens suk forud for kommunalvalget i efteråret:

Opbakningen til et parti ved folketingsvalg påvirker ganske vist det samme partis kommunalpolitiske resultater – men den landspolitiske ”valgvind” går uden om borgmesterpartiet i de enkelte kommuner.

Login

  • Anmeld

    Kurt Scheelsbeck · Kommunikationschef

    Risbjerg Thomsen underkendt - igen!

    Når Altinget nu har kendskab til denne seriøse analyse, så vil jeg formode, at vil til efteråret slipper for at se Risbjerg Thomsen forkerte konklusioner om f.eks. Det Konservative Folkepartis forventede resultater ved kommunalvalget den 21/11.
    Jeg har tidligere underkendt Risbjerg Thomsens mærkelige prognoser om halvering af Konservatives valgresultater i borgmesterkommunerne. Nu har denne analyse dokumenteret virkeligheden. Tænk hvis også Risbjerg Thomsen ville erkende virkeligheden :-)