Den store rorgænger død, 81 år

MINDEORD: SF's tidligere formand Gert Petersen er død, 81 år gammel. Han var en af de mest betydende personer i partiets historie.
SF's tidligere formand Gert Petersen døde tidligt nytårsmorgen, 81 år gammel. Hér fotograferet hjemme i Albertslund i fin form i marts 2008, hvor han stadig var klar til et godt slag politisk diskussion.
SF's tidligere formand Gert Petersen døde tidligt nytårsmorgen, 81 år gammel. Hér fotograferet hjemme i Albertslund i fin form i marts 2008, hvor han stadig var klar til et godt slag politisk diskussion.Foto: Anders/Altinget.dk
Anders HeisselRasmus Nielsen
{{image:4699:C}}

Indvandrere og flygtninge blev i min tid set som "underdogs", og det har spillet en betydelig rolle i måden at håndtere problemerne på. Det betød, at vi var mere tolerante over for religiøs galskab i deres kreds, end vi var - og er - over for religiøs galskab i vores egen kreds. Vi slækkede nok på skarpheden over for indvandrere og flygtninge, fordi det var synd for dem.

Gert Petersen
Tidl. SF-formand

SFs mangeårige formand og folketingsmedlem Gert Petersen, døde tidligt i morges på Herlev Sygehus, 81 år gammel. Han havde sin familie omkring sig.

I et mindeord skriver partiet:

"SF har mistet et af de mennesker, som har betydet allermest for partiet. Gert spillede en hovedrolle i SF lige fra partiets start for 50 år siden og tegnede med stor succes partiet udadtil som formand fra 1974-1991.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00