DR klar med massiv valg-dækning

DR-VALG: Hvem vinder valget - DR eller TV 2? Det er 2011-valgets næststørste spørgsmål, og DR varsler på forhånd en massiv indsats.
DR1-duellen søndag aften med statsminister-kandidaterne var kun et første led i en massiv valgdækning, DR planlægger.
DR1-duellen søndag aften med statsminister-kandidaterne var kun et første led i en massiv valgdækning, DR planlægger.Foto: DR
Rasmus Nielsen

Nyt valgmagasin alle hverdage, ny gravegruppe på 10 til 15 journalister til at faktatjekke politikerne, og midlertidig lukning af Kontant og Horisont. DR's valgchef Ralf Andersson løfter sløret for DR's valgmaskine i interview med Journalisten.dk.

"Vi prioriterer det her valg benhårdt. Det er noget af det allervigtigste som public service-station at kunne dække et folketingsvalg på alle platforme."

Sådan lyder det fra den øverste ansvarlige for DR's valgdækning, ledende redaktionschef Ralf Andersson.

Han løfter for første gang sløret for DR's drejebog for valgdækningen - som går i gang lige så snart, valget er udskrevet. Det bliver den mest omfattende valgdækning nogensinde, siger han.

Vi prioriterer det her valg benhårdt. Det er noget af det allervigtigste som public service-station at kunne dække et folketingsvalg på alle platforme.

Ralf Andersson
Valggeneral, DR

Sloganet bliver 'DR: Vi giver dig valget', og DR har to hovedoverskrifter for valgdækningen 2011: Fokus på substans og indhold, samt at opdatere vælgerne hele tiden.

"Substans og indhold er i fokus, som vi så det i debatten søndag aften. Det er den rene vare, det er en debat om økonomi og om, hvad Danmark skal leve af. Der er ikke alle mulige indslag inde over, det er to mennesker, det er én time, og så er der en vært til at styre slagets gang. Det er den linje, vi vil lægge i vores debatter under valgkampen," siger Ralf Andersson til Journalisten.dk.

En del af DR's fokus på substans bliver, at kanalen nedsætter en ny, midlertidig gravegruppe.

"Vi nedsætter en gravegruppe i vores valgredaktion. De skal arbejde med valgets temaer, og det bliver en gruppe af journalister, der udelukkende skal tjekke facts, se på, hvad der er blevet sagt før og finde de gode, journalistiske historier. Vi vil også prøve at sætte nogle temaer på dagsordenen, det kunne for eksempel være, hvad Danmark skal leve af fremover og hele diskussionen om velfærd," siger Ralf Andersson.

Hvor mange mand kommer til at sidde i gravegruppen?

"Der er ikke tal på endnu, men vi vil gerne have 10 til 15 journalister til at sidde i gruppen."

DR opretter også et spritnyt valgmagasin på DR1, der skal sendes alle hverdage, fra valget er udskrevet.

"Vi laver altid sådan et 'Mød kandidaterne'-præsentationsprogram, og det laver vi selvfølgelig også i år - i en nyudviklet udgave. Men derudover vil vi også lave et egentligt valgmagasin med Kim Bildsøe og Ask Rostrup som værter," siger Ralf Andersson til fagbladet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00