EL får Robin-Hood ordfører

Humoren på Christiansborg har tilsyneladende overlevet den barske valgkamp. I Enhedslisten har man trods tilbagegangen på et mandat haft humoristisk overskud til at finde på et par nye ordførerskaber.
Jon Adelsten
I Enhedslistens er man godt kede af, at Frank Aaen ikke blev genvalgt til Folketinget. Alligevel har gruppen haft humoristisk overskud til at indføre nye betegnelser til nogle af partiets ordførere, da man konstituerede sig efter valget.

Robin Hood skal kæmpe i Finansministeriet
Partiets nyvalgte folketingsmedlem den kun 24-årige Pernille Rosenkrantz-Theil bliver Robin Hood-ordfører med opgaven at tage fra de rige og give til de fattige. Det er den tidligere finansordførerpost, der dækker finans, økonomi og skat. Dermed bliver det hende, der skal forhandle finanslov i de kommende uger.

Selvom hun kun har læst statsvidenskab i to et halvt år, skræmmer tanken om at krydse klinger med den temperamentsfulde Venstre-veteran Thor Pedersen ikke den unge ordfører.
- Jeg er mere skræmt over Thors ideer, end jeg er over at skulle deltage i finanslovsforhandlingerne. Jeg er meget skræmt over det de fremlægger, men jeg har siddet i vores hovedbestyrelse i nogle år efterhånden, og det er den, der giver mandat til forhandlingerne, så på den måde har jeg fulgt med længe, siger Robin-Hood ordfører Pernille Rosenkrantz-Theil til Altinget.dk.
Hun regner dog med at ringe til Frank Aaen for at få et fif, når Robin Hood skal spænde buen. Desuden bliver hun ordfører for uddannelse og ligestilling.

Ny titel til kirkeordfører
Søren Søndergaard fortsætter på posten som udenrigspolitisk ordfører og udlændingeordfører, og bliver desuden gruppeformand. Derudover skal han være arbejdsmarkedspolitisk ordfører, og det som listen vælger at kalde "militærpolitisk ordfører", og som andre kalder forsvarsordfører. Endelig skal han være ordfører for "en hurtig adskillelse af stat og kirke", hvilket bliver listens nye betegnelse for kirkeordfører, og som nok skal irritere de journalister, der skal skrive det.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00