Om  
Rosa Lund
Leila Stockmarr

EL-profil er tilbage i Folketinget efter sygemelding

Rosa Lund, Enhedslistens rets-, udlændinge-, integrations- og ligestillingsordfører, har siden november været sygemeldt fra Folketinget, men nu er hun igen at finde på Christiansborg.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

Enhedslistens Rosa Lund har siden slutningen af november været sygemeldt som følge af et udbrud af den kroniske sygdom sclerose, men nu er hun vendt tilbage til arbejdet i Folketinget.

Det fremgår af Enhedslistens facebookside.

I de forgangne knap to måneder har partiets politiske rådgiver, Leila Stockmarr, varetaget Rosa Lunds politiske opgaver.

Rosa Lund vendte tilbage 8. januar og var i går i folketingssalen til spørgetime, hvor hun sammen med Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, spurgte ind til regeringens holdning til de danske børn og deres mødre, der er tilbageholdt i syriske fangelejre.

En sag, der er intern uenighed om i regeringen, men som Enhedslisten – og Rosa Lund i sin position som rets- og udlændingeordfører – fortsat vil afkræve udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og regeringen at handle på.

"Inden valget lovede Moderaterne vælgerne, at børnene skulle hjem. Men vi mangler stadig ordentlige svar. Enhedslisten kommer ikke til at slippe denne sag, før både børnene og deres mødre er i Danmark igen," skriver Enhedslisten på Facebook.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rosa Lund

MF (EL)
cand.soc. i jura (Københavns Uni.)

Leila Stockmarr

Politisk rådgiver (EL)
msc i politik med fokus på Mellemøsten (University of London, SOAS, 2009), cand.scient. (RUC 2010) ph.d. i globale studier (RUC 2015)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024