Benny Damsgaard
Med Benny Damsgaard som ny kommunikationschef får Konservative en klassisk spindoktor i spidsen for pressetjenesten.

Erfaren ræv bliver ny konservativ kommunikationschef

31. januar 2013 kl. 9:10
KONSERVATIVE: Lars Barfoed henter toprådgiver i DI Benny Damsgaard ind som chef for for partiets pressetjeneste og PØ-sekretariat. Den hidtidige pressechef Troels Krog bliver særlig rådgiver for Barfoed.
| Flere

Det er en rutineret spiller med et solidt netværk, som den konservative leder Lars Barfoed nu henter ind på banen for at prøve at give partiet et tiltrængt løft i medieprofilen. Den 41-årige Benny Damsgaard har de sidste par år været toprådgiver for Dansk Industris administrerende direktør, Karsten Dybvad, og Damsgaard er tidligere landsformand for Konservativ Ungdom.

Benny Damsgaard skal som kommunikationschef stå for både pressetjenesten og det økonomisk-politiske sekretariat, der sammenlægges til en enhed. Dermed kommer Damsgaards stilling til at minde meget om den, Søs Marie Serup på et tidspunkt havde i Venstres organisation.

Benny Damsgaard er trænet i det politiske spil, og han befinder sig som en fisk i vandet, når han er involveret i taktiske og strategiske diskussioner. Den nye kommunikationsdirektør hører så udpræget til i den klassiske spindoktor-skole.

Sass, Thulesen og Holst
Damsgaards politiske netværk består blandt andre af folk som Venstres tidligere pressechef Mikkel Faurholdt, den tidligere radikale pressechef Lars Nielsen og den tidligere socialdemokratiske pressechef Lars Kaspersen.

Men også en række centrale politikere fra flere partier har Damsgaard et nært kendskab til. Damsgaard var således KU-formand, samtidig med at Henrik Sass Larsen var formand for DSU, Carl Holst formand for Venstres Ungdom og Kristian Thulesen Dahl formand for Fremskridtspartiets Ungdom.

Benny Damsgaard har været medlem hos De Konservative helt siden 1989. Han arbejdede tilbage i 90'erne i den konservative pressetjeneste under den siden stærkt kontroversielle Erik Skov Pedersen, der dog blev anset som en dygtig spindoktor.

Tilbage som personlig rådgiver
Den konservative leder Lars Barfoed udtrykker glæde over, at Benny Damgaard har sagt ja til jobbet: "Det Konservative Folkeparti står over for en række store opgaver de kommende år. Her er der behov for, at vi står stærkest muligt med en endnu mere fokuseret kommunikation og politikudvikling," forklarer Lars Barfoed skriftligt.

Den nuværende pressechef Troels Krog bliver i stedet personlig rådgiver for den konservative leder. Krog og Barfoed fortsætter dermed det nære parløb, som startede, da Krog var særlig rådgiver for Barfoed i først Transportministeriet og siden Justitsministeriet.

Benny Damsgaard tiltræder som kommunikationschef den 1. marts.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK