Familie- og Forbrugerministeriets første ansatte

En af hovedpersonerne bag opbygningen af det nye Familie- og Forbrugerministerium hedder Astrid Ravnsbæk. Som Henriette Kjærs højrehånd er det hende, der skal være med til at skabe rammerne for et nyt ministerium - helt fra bunden.
Kristian Lund Pedersen

Det har været en utrolig spændende tid, siden jeg fik meldingen om, at jeg skulle hjælpe Henriette Kjær med at få dette ministerium op at stå. Og selvom det har været kaotisk, og der har været run på, har det også været utroligt givende.

Astrid Ravnsbæk
Kontorchef i Statsministeriet og med i opbygningen af det nye Familie- og Forbrugerministerium
Fakta
Familie- og Forbrugerministeriet vil få overdraget opgaver fra fem minsterier:

Økonomi- og Erhvervsministeriet: Forbrugerstyrelsen med tilhørende sagsområder

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri: Fødevaredirektoratet med dertil hørende sagsområder samt Danmarks Fødevare- og Veterinærforskning

Socialministeriet: sager vedrørende generel børne-, ungdoms- og familiepolitik

Justitsministeriet: de under Civilretsdirektoratet hørende sagsområder med undtagelse af tilsyn med fonde m.v. samt fri proces

Beskæftigelses-ministeriet: sager vedrørende barselsdagpenge og børnepasningsorlov

Der bliver formentlig godt 60 ansatte i ministeriets departement

Adressen bliver Stormgade 2-6, 1470 København K


Kilde: Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender, minff.dk
Det nye Familie- og Forbrugerministerium er for alvor begyndt at tage form godt to uger efter dets fødsel. Astrid Ravnsbæk er kvinden, der - sammen med konstitueret departementschef Claes Nilas - er sat til at stå i spidsen for opbygningen og tilrettelæggelsen af det splinternye ministerium:

"Det har været en utrolig spændende tid, siden jeg fik meldingen om, at jeg skulle hjælpe Henriette Kjær med at få dette ministerium op at stå. Og selvom det har været kaotisk, og der har været run på, har det også været utroligt givende. De medarbejdere, vi har fået, er fantastisk engagerede, og der har virkelig været en helt utrolig gejst, for at få det her projekt til at fungere," siger Astrid Ravnsbæk.

Agronomen, der fylder 40 år den 15. september, er udlånt indtil videre af Statsministeriet, hvor hun er kontorchef - bl.a. med ansvar for fødevare- og miljøområdet. Astrid Ravnsbæk er en udanvendt, energisk og lattermild embedsmand af den moderne type, der har nemt ved at kommunikere med sine omgivelser.

Hun har tidligere været ministersekretær i Fødevareministeriet for Henrik Dam Kristensen (S), og var et seriøst bud på at blive departementschef i Fødevareministeriet tidligere på året, da den daværende, Poul Ottosen, tog til Berlin for at blive statskonsulent. Jobbet gik dog til Ib Byrge Sørensen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00