Folketinget skærer ned på antallet af journalister på Christiansborg

PRESSELOGEN: Fra oktober bliver antallet af journalister på Christiansborg skåret med 20 procent. Ikke et forsøg på at skubbe journalisterne ud af Borgen, lyder det. 

Når Folketinget åbner officielt i oktober, vil antallet af journalister, der har deres faste gang på Borgen, være faldet fra 200 til 160.

Det sker, efter at Folketingets Præsidium har besluttet, at antallet af journalister med såkaldt privilegeret adgang til Christiansborg skal reduceres. Journalister, der ikke har dagligt arbejde i Folketinget, kan dog fortsat komme ind via besøgsindgangen med pressekortet.

Begrundelsen for nedskæringen er, at der er blevet tildelt adgange, som kun er brugt i meget begrænset omfang, fortæller Pia Kjærsgaard (DF), der er formand for Folketinget.

Det er Presseloge-formand Marchen Neel Gjertsen fra Jyllands-Posten enig i: 

"Nogle har haft privilegiet, fordi de syntes, det er noget fint eller gerne vil deltage i vores årlige fest. Det har ikke handlet om den vigtige adgang til kilderne og Christiansborg."

Journalister bliver på Borgen
Marchen Neel Gjertsen afkræfter, at begrænsningen skulle være et forsøg på at skubbe journalisterne ud af Christiansborg, som flere politikere ad flere omgange har luftet ønske om:

"Der er ikke noget, der skulle få mig til at tro, det går den vej," siger hun og fortsætter:

"Det vigtigste for mig er ikke, om der er 150, 200 eller endda 250 journalister med privilegeret adgang. Det vigtigste er, at de, som bedriver politisk journalistik i den demokratiske samtales navn, fortsat kan færdes derinde. Det håber jeg også, vi kan nu, hvor antallet er skåret ned."

Tilpasning til virkeligheden
Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, afviser også, at det er et forsøg på at begrænse journalisternes adgang til Christiansborg: 

”Det ved jeg godt, at nogle ønsker. Men det tror jeg ikke kommer til at ske. Overhovedet. Det er slet ikke der, vi er," siger hun.

"Vi ønsker at forbeholde den privilegerede adgang for pressefolk, der reelt bruger adgangen i deres journalistiske arbejde. Det har ikke altid været gjort, og vi retter simpelthen op på det."

Forrige artikel Professor: Rødt flertal smuldrer, hvis S taber arbejdervælgerne til DF Professor: Rødt flertal smuldrer, hvis S taber arbejdervælgerne til DF Næste artikel Grønlandsk MF'er vil ikke vælge side på forhånd Grønlandsk MF'er vil ikke vælge side på forhånd