Formentlig politisk motiv bag Krab-opsigelse

FARVEL: Politikens nyhedschef siden 2008 og tidligere politisk redaktør på TV 2 Anders Krab-Johansen forlader efter eget ønske posten på Rådhuspladsen.
Rasmus Nielsen

Anders Krab-Johansen forlader sin stilling som nyhedschef på Politiken. Det bekræfter han i dag over for jp.dk:

"Det er rigtigt, at jeg forlader Politiken, men herudover har jeg ingen kommentarer," siger han, der i Christiansborg-miljøet især er kendt for sin tid som politisk redaktør for Børsen og TV 2. 

Ifølge kilder tæt på sagen var Anders Krab-Johansen meget imod oprettelsen af Politikens omstridte Irak Center. Idéen bag centeret er, at en offentlig indsamling skal skaffe penge til at sende en gruppe irakere i arbejde. Herved kan de nemlig ikke sendes ud af Danmark.

Politiken er i dag kendt for en redaktionel linje tæt på S og tildels SF, trods sit oprindelige tilhørsforhold til De Radikale. Avisen har ligefremt meddelt, at den forsøger at overleve den globale avis-udfasning ved at tage mere og mere politisk stillling i sine artikler.

Cordua: Tjener Krab til ære
I en kommentar til den overraskende opsigelse siger politisk kommentator og liberal blogger Jarl Cordua:

"Jeg synes, det tjener Krab til ære, at han hermed markerer en grænse for, hvad han vil være med til. Der går næppe lang tid, før han får sig et nyt job. Der er jo netop blevet et job som nyhedschef ledigt på Berlingske, hvor Amalie Kestler skal være spindoktor hos kommende overborgmester Frank Jensen. Så det er da en mulighed! Held og lykke til Krab. Han fortjener bedre end at være statist i chefredaktør Tøgers Seidenfadens politiske cirkus!"

Krab 43 år i dag
Anders Krab-Johansen er født i den 29. december 1966 i Christianshåb på Grønland, og dermed kommer nyheden på hans 43 års fødselsdag, Siden han tog sin master i journalistik fra Columbia University i New York og en kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet i 1995, har han været vidt omkring i det danske mediebillede.

Fra 1990 til 1993 var han ansat ved DR, og fra 1995 til 2000 var han på Børsen. Herefter var han ansat både på Ritzau og Børsen som politisk redaktør, hvorefter han i 2006 blev ansat i samme stilling på TV 2. Her blev han frem til 2008, hvor han altså blev nyhedschef på Politiken.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Krab-Johansen

Koncernchef og udgiver, Berlingske Media
journalist (Columbia Uni. 1994), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1995)

Jarl Cordua

Radiovært, kommentator
cand.polit. (Københavns Uni. 1998)

Tøger Seidenfaden

Chefredaktør, Politiken
Cand.scient.pol.

0:000:00