Forskellen mellem mandlige og kvindelige vælgere vokser

Det kommende valg tegner til at få den største forskel nogensinde på mænds og kvinders stemmemønstre. De Konservatives forventede valgsejr skyldes først og fremmest masser af nye mandlige vælgere. SF er det parti med størst andel af kvindelige vælgere. Mænd og kvinder glider længere væk fra hinanden i deres holdninger til en række centrale samfundsspørgsmål, siger forsker.  

Frem til 1980’erne var der sjældent de store forskelle på, hvad mænd og kvinder stemte. Men det er der kommet de seneste årtier. Og det såkaldte gender gap virker til at blive større for hvert valg. 
Frem til 1980’erne var der sjældent de store forskelle på, hvad mænd og kvinder stemte. Men det er der kommet de seneste årtier. Og det såkaldte gender gap virker til at blive større for hvert valg. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Jens ReiermannTorben K. AndersenEmma Qvirin Holst

Vi taler ofte om, at mænd er fra Mars, og kvinder er fra Venus.  

Når det handler om dansk politik, er der noget om snakken. Forskellen mellem mænds og kvinders stemmemønstre bliver større og større fra valg til valg.  

Det kommende folketingsvalg tegner således til at resultere i den største forskel mellem mænd og kvinder i den tid, valgforskere har målt på den slags.  

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00