Haarder advarer mod grønthøster-besparelser

INTERVIEW: Indenrigsminister Bertel Haarder (V) opfordrer kommunerne til at spare på administration og mødevirksomhed, når budgetterne skal beskæres. Og han er parat til at udstille kommuner med en dårlig praksis.
<p>Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder: &quot;P&aring; et tidspunkt l&aelig;rte sygeplejerskerne om Habermas, men de l&aelig;rte ikke at l&aelig;gge en forbinding.&quot; </p>

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder: "På et tidspunkt lærte sygeplejerskerne om Habermas, men de lærte ikke at lægge en forbinding."

Foto: Altinget.dk/Flindt
Erik Holstein

Vi vil bruge bløde styringsmidler. Vi vil fremhæve de gode eksempler på de dårlige eksemplers bekostning. Vi vil udstille dårlig kommunal praksis.

Bertel Haarder (V)
Indenrigs- og sundhedsminister
Fakta
Bertel Haarder: Undervisningsminister under Poul Schlüter (K) fra 1982-1993. Integrationsminister 2001-2005 og undervisningsminister 2005-2010. Udnævnt til indenrigs- og sundhedsminister 23. februar 2010. Som indenrigsminister skal Bertel Haarder føre forhandlinger med kommunerne om de næste års budgetter i en situation, hvor kommunerne skal spare fire mia. i 2012 og 2013. Forhandlingerne ventes afsluttet medio juni.

Kilde: Altinget.dk

Han er ankommet på et tidspunkt, hvor der er garanti for øretæver.

Kommunerne skal have den store kniv frem de følgende år, og indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) får rollen som den nærige kassemester, når han skal forhandle en aftale på plads. Men det skræmmer på ingen måde den robuste veteran, der ikke mener, at besparelserne behøver at ramme den borgernære service.

For den ideologisk funderede indenrigsminister er den dystre økonomiske situation en mulighed for at se nærmere på, om de offentlige ressourcer anvendes tilstrækkelig effektivt. Om det stigende antal møder, kurser og udviklingsprojekter nu altid er nødvendige.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00