"Han havde ikke rigtig tid til at være død"

INTERVIEW: Journalist Hans Mortensen var imponeret over Svend Aukens indædte vilje til at færdiggøre sit politiske testamente, som udkommer som bog på torsdag.
AUKEN-TESTAMENTE:
Journalist Hans Mortensen gennemførte ti interviews med Svend Auken i løbet af foråret - og resultatet udkommer nu i bogform.
AUKEN-TESTAMENTE: Journalist Hans Mortensen gennemførte ti interviews med Svend Auken i løbet af foråret - og resultatet udkommer nu i bogform.Foto: Gyldendal
Erik Holstein
Foto: www.ft.dk

Nogle gange forsøgte jeg at lade der gå et par uger mellem interviewene, så han ikke blev for udmattet. Men så ringede Auken selv og spurgte om vi ikke skulle i gang igen. Han vidste godt, vi havde travlt.

Hans Mortensen
Journalist og forfatter til bogen "Det, Svend mener, er..."

"Auken aflyste eller flyttede mange gange vores aftaler. Men aldrig på grund af sin sygdom. Det var altid, fordi han havde så sindssygt travlt med alt mulig andet. Han havde nærmest et arbejdsraseri i de sidste måneder."

Sådan opsummerer journalist på Weekendavisen Hans Mortensen samarbejdet med Svend Auken om interview-bogen "Det, Svend mener, er...", som kommer på gaden 8. oktober. Titlen er naturligvis kalkeret over Ritt Bjerregaards berømte udtalelse fra 80'erne, hvor hun følte sig kaldet til at "oversætte" en af Aukens udtalelser. 

<img align="left" src="@nyimg=5346@" /> 
Et tidsproblem
Selvom den tidligere socialdemokratiske leder og miljøminister var fysisk afkræftet de sidste måneder af sit liv, brugte Auken det aldrig som anledning til at udskyde arbejdet med bogen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00