Om  
Hans Toft
Christoffer Buster Reinhardt

Hans Toft forlader politik efter partistrid

Den forhenværende bykonge Hans Toft fra Konservative siger farvel til regionsrådet i Region Hovedstaden på grund af interne stridigheder.

Hans Toft har været Danmarks længst siddende borgmester. Nu forlader han regionsrådet i Region Hovedstaden efter uenigheder med gruppeformanden, siger han til Berlingske.
Hans Toft har været Danmarks længst siddende borgmester. Nu forlader han regionsrådet i Region Hovedstaden efter uenigheder med gruppeformanden, siger han til Berlingske.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Hans Toft, der er tidligere konservativ borgmester, forlader regionsrådet i Region Hovedstaden og er færdig med politik.

Det skriver Berlingske ifølge Ritzau.

Valget er en brat beslutning, som skyldes uenigheder med Christoffer Buster Reinhardt (K), der er gruppeformand i regionsrådet.

”Han praktiserer en ledelsesprofil, der fremstår som vedhæng til den socialdemokratiske regionsformand og giver vores politiske modstandere fred og ro i hverdagen,” siger Hans Toft til Berlingske.

Christoffer Buster Reinhardt bliver også kritiseret for at mangle "initiativer" og "synlighed", lyder det. Men hvad uenighederne præcist består i mellem de to, eller hvad tillidsbruddet mellem de to konservative medlemmer af regionsrådet har handlet om, vil han ikke komme nærmere ind på.

Hans Toft har i 28 år siddet som borgmester i Gentofte Kommune indtil 2021. 

Siden 2005 har han siddet i Regionsrådet, hvor han valgte at genopstille. Med 35.225 personlige stemmer i 2021 mere end fordoblede han sit personlige stemmetal fra 2017. Men selvom Konservative dengang blev det største parti, var det ikke nok til at slå Lars Gaardhøj (S) af pinden som regionsrådsformand.

Og nu får hans lange politiske karriere altså en ende.

Han er fortsat medlem af Konservative og bliver ikke løsgænger i regionsrådet, siger han til Berlingske.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hans Toft

Fhv. borgmester, Gentofte (1993-2021), advokat
cand.jur. (Aarhus Uni. 1976)

Christoffer Buster Reinhardt

1. næstformand og regionsrådsmedlem (K), Region Hovedstaden, byrådsmedlem, Rudersdal Kommune
lærer

0:000:00