Tidligere SF-rådgiver Henrik Larsen er død

NEKROLOG: Den tidligere særlige rådgiver for to SF-ministre, Henrik Larsen, døde mandag efter kort tids sygdom. Henrik Larsen spillede i en årrække en vigtig rolle i SF bag kulisserne. 

Den tidligere SF-strateg og særlige rådgiver Henrik Larsen er død kun 50 år gammel.

Den triste nyhed kom efter kort tids sygdom, og selvom Henrik Larsen ikke var kendt i den brede offentlighed, vil han blive savnet af mange på Christiansborg og i SF.

Henrik Larsen startede i SF i 2008 som rådgiver i sundhedspolitik og blev senere trukket over i partiets pressetjeneste af sin gamle studiekammerat Claus Perregaard, der dengang var pressechef.

Såvel Perregaard som Henrik Larsen blev vigtige kræfter i ændringen af SF’s profil under Villy Søvndal, hvor partiet skærpede sin værdipolitik og nåede rekordagtig tilslutning.

Henrik Larsen specialiserede sig desuden i sundhedspolitik, og i 2011 blev han særlig rådgiver for Astrid Krag, da den daværende SF’er blev sundhedsminister.

Henrik Larsen og Claus Perregaard mente dog, at SF var alt for eftergivende over for Socialdemokratiet, og begge foretrak derfor Annette Vilhelmsen som ny leder i stedet for Astrid Krag. Deres håb var, at Vilhelmsen ville trække SF ud af Thorning-regeringen. Efter Vilhelmsens valg til SF-formand blev Henrik Larsen fyret som Astrid Krags særlige rådgiver og i stedet ansat i SF's pressetjeneste.

Begejstringen for Annette Vilhelmsen kølnedes dog hurtigt, og efter et halvt år som konstitueret SF-pressechef blev Henrik Larsen rådgiver for daværende transportminister Pia Olsen Dyhr.

Den post havde han, indtil SF forlod regeringen i starten af 2014. Siden har Henrik Larsen arbejdet som selvstændig konsulent, senest har han været ansat som konsulent hos Danske Fysioterapeuter

Henrik Larsen spillede en central rolle på et vigtigt tidspunkt i SF’s historie. Han vil både blive husket for sin knivskarpe analytiske evne og for sin forfriskende, respektløse humor. 

Forrige artikel Arne, klima og genopretning: Her er efterårets største politiske slagsmål Arne, klima og genopretning: Her er efterårets største politiske slagsmål Næste artikel Ugen i dansk politik: Regeringen præsenterer sit Arne-udspil Ugen i dansk politik: Regeringen præsenterer sit Arne-udspil
Konservative tilbage fra dødsriget

Konservative tilbage fra dødsriget

ANALYSE: Den konservative fremgang er en kombination af målrettet strategi og rent held. Partiet var for få år siden tæt på endnu et formandsskift, og det blev diskuteret, om Konservative kunne overleve som et kommunalt parti.