Her er Danmarks nye regering

SKIFTEDAG: Mette Frederiksen (S) har præsenteret de ministre, der skal udgøre den nye socialdemokratiske regering.

Der er nu sat navn på de 20 nye ministre, der skal lede Danmark de kommende år.

Ikke overraskende hedder den nye statsminister Mette Frederiksen, mens Nicolai Wammen får finansministerposten. En af overraskelserne er Jeppe Kofod, der bliver hentet hjem fra Europa-Parlamentet for at blive ny udenrigsminister, efter at han netop har genvundet sit mandat som spidskandidat ved europaparlamentsvalget i maj.

Han er ikke den eneste, der bliver hentet ind udefra. Roskildes borgmester, Joy Mogensen, er ny kultur- og kirkeminister.

Den nye regering har foruden en kvindelige statsminister yderligere seks kvindelige ministre. Holdet består af flere unge socialdemokrater, heriblandt Simon Kollerup, Lea Wermelin og Kaare Dybvad, der alle er under 35 år.

Se den fulde ministerliste her:

Artiklen fortsætter efter grafikken.

Ny regering opsplitter ministerier
Den nye socialdemokratiske regering har også rykket på nogle af ministeriers ressortområder. Miljø- og Fødevareministeriet, der blev lagt sammen ved Lars Løkke Rasmussens regeringsdannelse i 2015, får nu igen hver sin minister. Miljø får sin helt egen minister i form af Lea Wermelin, mens fødevarer kommer under Mogens Jensen, der også bliver minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.

Derudover er boligområdet blevet adskilt fra transportministeren, mens børneområdet er lagt under Undervisningsministeriet i stedet for Socialministeriet. Social er igen lagt sammen med Indenrigsministeriet, som det blev skilt fra i forbindelse med dannelsen af VLAK-regeringen i 2016.

Ministerierne overdrages i eftermiddag efter følgende tidsplan:

 • Klokken 13.30 i Statsministeriet: Lars Løkke Rasmussen overdrager til statsminister Mette Frederiksen
 • Klokken 14.00 i Udenrigsministeriet: Anders Samuelsen og Ulla Tørnæs overdrager til udenrigsminister Jeppe Kofod og minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn. Eva Kjer Hansen vil også være til stede.
 • Klokken 14.00 i Forsvarsministeriet: Claus Hjort Frederiksen overdrager til forsvarsminister Trine Bramsen.
 • Klokken 14.00 i Økonomi- og Indenrigsministeriet: Simon Emil Ammitzbøll-Bille overdrager til social- og indenrigsminister Astrid Krag.
 • Klokken 14.30 i Justitsministeriet: Søren Pape Poulsen overdrager til justitsminister Nick Hækkerup.
 • Klokken 14.30 i Kulturministeriet: Mette Bock overdrager til kulturminister Joy Mogensen.
 • Klokken 14.30 i Undervisningsministeriet: Merete Riisager overdrager til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.
 • Klokken 15.00 i Finansministeriet: Kristian Jensen og Sophie Løhde overdrager til finansminister Nicolai Wammen.
 • Klokken 15.00 i Skatteministeriet: Karsten Lauritzen overdrager til skatteminister Morten Bødskov.
 • Klokken 15.00 i Miljø- og Fødevareministeriet: Jakob Ellemann-Jensen og Eva Kjer Hansen overdrager til miljøminister Lea Wermelin og ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Mogens Jensen.
 • Klokken 15.00 i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet: Lars Christian Lilleholt overdrager til klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.
 • Klokken 15.30 i Sundheds- og Ældreministeriet: Ellen Trane Nørby og Thyra Frank overdrager til sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.
 • Klokken 15.30 i Børne- og Socialministeriet: Mai Mercado overdrager til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og social- og indenrigsminister Astrid Krag.
 • Klokken 15.30 i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet: Ole Birk Olesen overdrager til transportminister Benny Engelbrecht og boligminister Kaare Dybvad.
 • Klokken 15.30 i Udlændinge- og Integrationsministeriet: Inger Støjberg overdrager til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.
 • Klokken 16.00 i Erhvervsministeriet: Rasmus Jarlov overdrager til erhvervsminister Simon Kollerup.
 • Klokken 16.00 i Uddannelses- og Forskningsministeriet: Tommy Ahlers overdrager til uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.
 • Klokken 16.00 i Beskæftigelsesministeriet: Troels Lund Poulsen overdrager til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.
 • Klokken 16.00 i Kirkeministeriet: Mette Bock overdrager til kirkeminister Joy Mogensen.

Forrige artikel Regeringsaftaler fra Baunsgaard til Mette F: Regeringsaftaler fra Baunsgaard til Mette F: "Et kompromis mellem partier, der ikke helt stoler på hinanden" Næste artikel Overblik: Mød den nye regering Overblik: Mød den nye regering
Støjbergs tale tyder på exit fra Venstre

Støjbergs tale tyder på exit fra Venstre

ANALYSE: Med sin tale på Venstres landsmøde valgte Inger Støjberg at fortsætte konflikten med partiets ledelse. Den logiske konsekvens er et skifte til Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige.